Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2017
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Slunečnicový chléb z internetu


  Článek ze dne: 23.03.2005Přečteno: 44044 x  

Slunečnicová semínka
Balíček loupaných slunečnicových semínek, přidaných do těsta.
Sezamová semínka
Příště vyzkoušíme nějaký recept s těmito sezamovými semínky.
  • Pár vysvětlivek
      • PL - polévková lžíce(U pekárny je odměrka)
      • ČL - čajová lžička
      • Droždí používejte zásadně sušené - je rychlejší
Suroviny lijte a sypejte do pekárny následovně - nejprve tekutiny, pak sypké. Droždí je potřeba nasypat do suchého důlku navrch, aby nemohlo předčasně reagovat s vodou.
..............................................................................................................

Slunečnicový chléb 23.3.2005 - Slunečnicový chléb





  • Suroviny
      • 400g - hladká pšeničná mouka 00
      • 140g - polohrubá pšeničná mouka
      • 350ml - voda
      • 1 ČL - sůl
      • 1 PL - cukr
      • 1 PL - máslo
      • 5 PL - slunečnicové semínko
      • 1 bal - sušené droždí

  • Hmotnost chleba cca 800g
Delší dobu jsme pekli pouze dva chleby - Celozrnný žitný a Celozrnný pšenično-žitný. Oba recepty naleznete v předchozím článku. Až tento týden Dana zkusila změnu - Slunečnicový chléb. Již minulou návštěvu v Hradci jsme zakoupili důležitou ingredienci - balíček loupané slunečnice. Voňavoučký a křupavoučký chleba jsme sdlábli k večeři a mimo Vojtíka se všichni olizovali. Mám pouze pár připomínek - v původním receptu doporučovali 1 balíček sušeného droždí. S největší pravděpodobností mysleli sedmigramový pytlík a my máme pouze ty s modrým ptákem desetigramové. Jak vidíte na fotce, chleba příliš vykynul a propadl se. Jedná se však pouze o estetickou vadu. Mouky mělo být prapůvodně 540g hladké, jenomže my měli doma pouze mouku dvounulku, tak ji Dana raději namíchala s polohrubou. Jak sami vidíte, experimentům se meze nekladou. Dobrou chuť :-)
..............................................................................................................


Verze pro tisk...

Přidat komentář...

3.2.2006   15:43:13   mari
   popelkova1125(zavinac)seznam.cz
Mam pekarnu Eta Siesta vcelku se mi dari. jenom prvni byl usaty. Uz vim, jak na to, tak to jde dobre. Slunecnicovi je moc dobry uz ho pecu asi po treti.


 Články na serveru
 (44044) 23.03.2005
Slunečnicový chléb z internetu

 (18363) 12.1.2005
Obyčejný žitný chléb - další recepty

 (25419) 10.1.2005
První recepty - bílý chléb

 (39658) 7.1.2005
Domácí pekárna na chléb - úvod...






© LTX 2001 - 2017  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist