Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Domácí pekárna na chléb - úvod...


  Článek ze dne: 7.1.2005Přečteno: 11944 x  

Co je to domácí pekárna jsem věděl již delší čas, ale že upéct chleba je tak jednoduché, mi ukázal až jeden fotonávod na eDeníku. Hned mi hlavou bleskl nápad - to by mohl být skvělý vánoční dárek pro Danu. Skutečně se mi podařilo sehnat vysněný model AFK BM-3 se dvěma hnětacími háky. Její nespornou výhodou je podlouhlý tvar pečící mísy, takže i výsledký produkt tvarově více připomíná chleba. Úplně stejnou pec, alespoň co se vzhledu týče, nabízí ETA, jenomže o poznání dražší. Víme ale, jak se věci ve skutečnosti mají, výrobce bude určitě stejný. Ta podoba jistě není čistě náhodná.

Domácí pekárna zvrchu
Z pekárny se valí kouř - právě ji zahořujeme před prvním pečením
Pohled do vnitřku - pečící vana je vyjmuta
Vnitřek pečícího prostoru - vana je vyjmuta
Náš první upečený chleba
Úplně první chleba se nám právě dopekl
První chlebíček, mňam, mňam
Chléb pomalu chladne na lince - všimněte si otvorů po hnětacích hácích

Jistě se ptáte, jak taková pec funguje. Není na tom nic světoborného, tajemství vězí v mikroprocesorovém řízení dle zvoleného programu. Stačí do pece vložit pečící vanu s nepřilnavým povrchem a nasadit hnětací háky. Nasypeme přesně navážené ingredience a pak už jen zvolíme správný program, velikost výsledného bochníku(2 možnosti - velký a malý) a světlost kůrky(Světlá, střední, nebo tmavá). Zbývá zmáčknout tlačítko Start a začíná divadlo. Alespoň my první pečící cyklus sledovali skrz skleněné okénko. Po zdlouhavé předehřívací fázi, hnětací háky trhavými pohyby spojí ingredience dohromady a začnou je střídavě vlevo a vpravo hníst. Pak nastává kynutí přerušené několikerým promícháním. Poté pec začne pořádně topit a chleba se nám krásně upeče. V našem případě zase tak krásný nebyl, neboť těsto obsahovalo příliš vody a po zahájení pečící fáze se střed bochníku propadl. Výsledek však předčil všechna naše očekávání. Křupavoučká kůrčička a voňavý střed, to bylo pochutnáníčko. I Dana znatelně pookřála. Hned se vrhla na Internet a prohledala pár stránek, zabývajících se problematikou pečení a recepty. A že je z čeho vybírat.
Jelikož už máme za sebou pár upečených chlebů a každý je jiný, začala Dana zapisovat recepty do počítače, včetně komentářů - co je třeba příště zlepšit, apod. Proto se o ně s Vámi podělíme na dalších stránkách s recepty. Prozatím si alespoň udělejte obrázek, jakými programy taková pekárna disponuje.
  • Jaké programy máme k dispozici?
    • Normal - používá se pro přípravu a běžné pečení, prozatím jediný na který pečeme. U tohoto programu se dá zvolit dvojí velikost bochníku.
    • Rychlý - pro rychlou přípravu bílého chleba - menší s hustším středem.
    • Toastový - na přípravu lehkého bílého chlebu.
    • Sladký chléb - příprava sladkého kvasnicového chleba.
    • Celozrnný - příprava celozrnného chleba. U tohoto programu se dá zvolit dvojí velikost bochníku.
    • Dort - pro dorty s kypřicím práškem.
    • Příprava těsta - pokud potřebujete uválet těsto třeba na vánočku, volte tento program. Těsto pak použijete k normálnímu pečení v troubě.
    • Pečení - program pro pečení z hotového těsta.
    • Marmelády - vaření marmelády a džemů.
    • Sendvič - příprava světlého sendvičového chleba. U tohoto programu se dá zvolit dvojí velikost bochníku.




Verze pro tisk...

Přidat komentář...

20.1.2005   8:16:25   Renča
   
Zkuste se taky podivat na www.mybox.cz/pekarny. Je tam hodne rad, informaci i receptu pro peceni chleba v domaci pekarne.

18.8.2005   15:24:56   Yvona
   
Kde se dá sehnat domácí pekárna AFK BM3, kterou jste si zakoupila. Hledala jsem ji na netu, ale nenašla, pouze na německých stránkách. Děkuji.

19.9.2005   14:24:05   Radek
   
Pekárnu AFK BM-3 jsem zakoupil v předvánoční akci Intersparu - v roce 2004.

26.2.2013   12:04:14   Miloš Čapek
   poustevnik07(zavinac)centrum.cz
Pekárnu AFK BM 3 jsem koupil v bazaru a bez manuálu. Hledal jsem na netu a souhlasím s Yvonou - jen na německých stránkách,tady v němčině a tu zrovna nemusím. Takže nevím jak pekárnu pro pečení nastavit. Prosím,neposkytl by mi někdo manuál v češtině,nebo ho nepůjčil ke zkopírování? Dík moc. Miloš


 Články na serveru
 (7200) 23.03.2005
Slunečnicový chléb z internetu

 (6228) 12.1.2005
Obyčejný žitný chléb - další recepty

 (6797) 10.1.2005
První recepty - bílý chléb

 (11944) 7.1.2005
Domácí pekárna na chléb - úvod...






© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist