Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 22.10.2001
Věk - měsíce: 9
Rubrika: Novinky


Titul: (Ne)usínání


Martinka má posledních pár dní problémy s usínání. Nejenom večer,ale i když má jít spinkat dopoledne, nebo odpoledne. Usínání probíhá následovně. Martinku položíme do postýlky a přikryjeme peřinkou. Chviličku leží a potom se bleskurychle otočí na levý bok, chytne se ručičkama za tyčku u postýlky. Otočit se na bříško a sednout si je dílem okamžiku. Chvíli sedí nebo začne křičet, později se postaví a křičí více. Přijdeme k postýlce, Martinku opět položíme, přikryjeme peřinkou, to už křičí preventivně v ležaté poloze. Vše si potom můžete zopakovat i třeba dvacetkrát, budete-li chtít, Martinka je neúnavná. Jde jenom o to, kdo vydrží. Nakonec Martinka přece jenom usne.
Nejlepší je přes den dávat Martinku spinkat do kočárku, ale musí se udrncat a uvozit. Dana ovšem nechce Martinku moc nechávat samotnou v kočárku na dvorku. Martinka se totiž vzbudí bez většího hluku a nebrečí, takže to vysílačka ani nezaregistruje. Potom stojí v kočárku a dolu z betonového náspu to je hloubka asi kolem 1,5 metru. Představa, že Martinka spadne s kočárkem po nějakém svém akrobatickém vystoupení z náspu není nejlepší. Jedině snad kočárek přivázat za skobu do stěny. Dana se snaží Martinku uspat v postýlce v ložnici. Ale má to své nedostatky. S postýlkou se špatně jezdí, i když je na kolečkách. A Martinka provozuje to, co jsem popsal v předchozím odstavci.
Po večeři je to ještě zajímavější. Nejlepší je, když je Martinka hodně unavená a usne při kojení. To je celkem velká šance, že se neprobudí. Když ale při kojení neusne, tak si neustále sedá a křičí, dokud se neunaví. Včera například usnula po celé té dlouhé anabázi až skoro ve tři čtvrtě na deset. Celou tu dlouhou dobu si neúnavně sedala a stavěla se. Nakonec jsme se rozhodli nechodit moc do ložnice, že se unaví. Ale, že to trvalo. Spinkala až do rána, před obědem si schrupla asi na hodinku. Odpoledne, to jsme byli s Martinkou sami ( Dana byla v Ústí, zaplavat si v bazénu ) jsem se ji snažil uspat, ale nepovedlo se. Po večeři dnes usnula bez problému při kojení. Tak moc byla po tom všem unavená.


Copyright © - LTX 2001 - 2024