Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 12.05.2003
Věk - měsíce: 27
Rubrika: Novinky


Titul: Očkování a dopravní přestupek

Tento týden patří mezi ty náročnější. Dnešní dopoledne si nás paní doktorka objednala na Martinčino očkování proti dětské obrně. Zítra má pro změnu Dana další kontrolu v těhotenské poradně. Já dnes po ránu raději ani nešel do práce, neboť jsme byli objednáni na půl devátou.
Před střediskem nás stejně jako minule čekaly zástupy dětí s maminkami(No zase tak hrozné to nebylo ;-) ). Hlavní problém, to jest místo na zaparkování se podařilo vyřešit celkem rychle. To jediné, jako by tam čekalo právě na nás. Martinka vyskočila ze sedačky a už se hnala směrem ke středisku. Celou cestu nám vysvětlovala,"U paní dotorky, otevžu pusu, polknu ze žičky a bude to, hodná holka!" No, teoreticky jsme ji připravili dobře, spíše nás zajímala ta praktická stránka očkování ;-)
Očkování proti obrně doktorka opět přesunula do čekárny z důvodu rychlejšího odbavování. Martinka přišla na řadu rychle, Dana si ji vzala na klín a Marťa úplně bez problémů otevřela pusinku a očkování spolkla. Žádné pusa na zámek jako minule. To ji tenkrát musela doktorka podržet a sestřička násilím otevřít pusinku, aby do ní lžičku nalily ;-)
Dostali jsme zápis o provedeném očkování do knihy a paní doktorka se s námi rozloučila větou,"Tak přijďte zase za rok na další očkování!" Dana se zarazila, neboť se obrna očkuje pouze dvakrát a Marťa to má přece za sebou. Až po chvíli pochopila co mě napadlo hned zpočátku. Příští rok přece půjdeme na očkování s miminkem! :o)
Paní doktorka ještě prohlédla Martinku, co se týče jejích předchozích problémů s kašlem. Martinka až doposud užívala přípravek Claritine a zdá se, že zabral. Martinka už vůbec nezakašle, takže odteď žádné léky užívat nemusí. Dana ještě nechala pro Marťu předepsat dvě balení prášků na zoubky Zymafluor a pro změnu máme brát před spaní dva místo jednoho.
Náš odjezd z města se neobešel bez problémů. Chcete vědět, co se stalo? Ve zkratce Vám to popíši - vyjel jsem z parkoviště a už si to frčím po hlavní kolem nové ZUŠ. Najednou na mě bliká protijedoucí auto. V duchu si říkám,"Co blbne? Vždyť mi nikoho známého nepřipomíná!" Proč vlastně blikal zjišťuji vzápětí. Kde se vzal, tu se vzal, před námi stojí strážník Městské policie a plácačkou naznačuje, abych zastavil. Zastavuji a policista mi milým hlasem pokládá otázku,"Dobrý den, pane řidiči, víte čeho jste se dopustil?" Odpovídám po pravdě,"To tedy nevím!" "Támhle za Vámi je značka jednosměrky, jel jste v protisměru!", pokračuje policista. Ptám se ho,"Odkdy to tady je? Vždyť jsem tady jel před dvěma měsíci a žádná jednosměrka tu nebyla!" Dostává se mi vysvětlení,"Už měsíc. Pane řidiči, to Vás neomlouvá, máte sledovat dopravní značení!" Hmm, a mám to. Vytahuji doklady a podávám je policistovi. Po chvíli mi je vrací se slovy,"To co jste provedl je vážný dopravní přestupek a normálně bych Vám měl uložit blokovou pokutu ve výši tísíc korun. Máte však v autě malé dítě a těhotnou manželku, bude to dnes za stovku. Méně už jít nemůžu. A příště dávejte pozor!" Uff, oddychuji si a vyměňuji stovku za útržek z bloku. Měl bych si ho dát zarámovat, s autem to je první bloková pokuta za deset let ježdění, pominu-li tisícovku za zavinění drobného karambolu ještě se škodovkou stovkou ;-)


Copyright © - LTX 2001 - 2024