Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 29.04.2003
Věk - měsíce: 27
Rubrika: Novinky


Titul: Proč Martinka pokašlává ?...

Včera jsem takříkajíc přesvědčil Danu, aby dopoledne zatelefonovala Martinčině doktorce a domluvila případnou návštěvu. Abych Vám to vysvětlil, Martinka již téměř dva měsíce ošklivě pokašlává. Minule nám doktorka povídala,"Martinka vypadá v pořádku, s tím kašlem asi teď nic neuděláme, Martinka by měla více a pořádně smrkat!"
Bohužel se její kašel příliš nezlepšil. I když ono je to sporné. Byly dny, kdy nezakašlala a pak zase naopak. Přitom stačilo, aby se holky dostaly někde do společnosti jiných dětí, Marťa zakašlala a už se maminky s obavami ptaly,"Copak to Martince je, že tak ošklivě kašle?" I z toho důvodu jsem Danu přesvědčoval, aby se doktorka na Marťu ještě jednou podívala. Jeden nikdy neví, vždyť loni v létě prodělala zápal plic. Mimo jiné bych chtěl s Martinkou občas někam vyjet na kole a chci mít jistotu, že jí nic není.
K paní doktorce jsme byli objednaní na jedenáctou, musel jsem si na chvíli odskočit z práce. Martinka se tvářila naprosto spokojeně a vzhledem ke skutečnosti, že jí nic netrápilo, brala celou návštěvu v ordinaci s nadhledem. Vždyť už cestou vykládala,"Pudeme k dotorce, otevžu pusu, takle, paní dotorka podívá, udelám ááá!" Pěkně si to připravila, jenomže se jí doktorka do krčku ani nepodívala. Pouze jí vyhrnula tričko a chvíli luxovala hrudníček a pak zádíčka stetoskopem. Jaký je závěr? Na průduškách je všechno v pořádku, příčinou kašle je špatné smrkání a prostě si Martinka stále tak nějak nemůže vyčistit krk. Já tomu sice nerozumím, ale je to prý jako začarovaný kruh. Proto Martinka dostala sirup Claritine, měl by jí pomoci ten kruh konečně rozetnout ;-)
Když už jsem mluvil o Martinčině pohodové návštěvě u doktorky, víte čeho si doktorka všimla? Martinka poslední dobou lépe jí a je to na ní vidět. Už není taková chodící kostřička. Prostě je teď akorát. Paní doktorka Martinku chválila,"Teda Martinko, já jsem tě už delší dobu neviděla, ale jsi taková kulatější, líbíš se mi. Kromě toho máš úplně zdravou barvu!" Martinka chválu přijímala s mírným plazením jazýčku střídavě na doktorku, střídavě na sestřičku a vše doprovázela šibalským pohledem :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024