Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 21.12.2002
Věk - měsíce: 23
Rubrika: Novinky


Titul: Ze sáněk neslezu...

Zatímco Martinka odpoledne spinkala, přišla Sylva od sousedů a přinesla Martince na zapůjčení sáňky. Nejedná se však o nějaké obyčejné sáňky, jejich stáří se pohybuje někde kolem 70 - 100 let ;-) Jedná se o kvalitní ruční práci. Dana jede s Martinkou na sáňkách z kopce :-)
Zatímco loni se na nich Marťa vezla pouze jednou ve fusaku, letos je to již o něčem jiném. Tenkrát celou jízdu přetrpěla s otráveným výrazem v obličeji a neustále nám sklouzávala z ohrádky dolů. Sice byla připoutaná, ale to nestačilo.
Dnes jsem sáňky vynesl před dům, Martinka je radostně obskakovala a výskala,"Huráá jedeméé na sánkách, sedáám na sánky, pojedeme!" Naše původní představa o Martince šlapající až k nejbližšímu kopci vedle sáněk, se ukázala jako velice naivní. Martinka blekurychle zaujala sedící pozici, ručičky široce rozložila na ohrádku a i beze slov nám bylo jasné,"Ze sáněk už neslezu!" :o)
Dana Marťu alespoň trochu zabalila do deky, aby nám neprochladla. Sáňky jsem vytáhl jednou ulicí nahoru do čtvrti a druhou pak jsme s Martinkou jeli dolů. Spolu s námi tam již jezdili dva kluci. No, byl to neskutečný zážitek, já totiž na sáňkách z kopce nejel několik desítek let ;-) Jeli jsme dolů a postupně jsem se naučil sáňky řídit, abychom na uhlazeném povrchu nedostali smyk. Po dojetí pod kopec jsem si zahrál na psí spřežení a bleskurychle vyběhl s Martinkou kopec nahoru za Danou. Přemluvil jsem ji k vystřídání. Dana povídala,"Prosím tě, vždyť já si ani nepamatuji, že bych kdy na sáňkách jezdila!" Nakonec bravurně sjela kopec i s Martinkou :-)
Poté jsme ještě objeli kolečko a u silnice nezbylo nic jiného, než Marťu vysadit a já vzal sáňky do rukou. Měli byste slyšet to Martinčino vztekání a křik! Celou cestu se mě snažila dohnat a přitom opakovala,"Ná sánkách chcu!" Nenechala si vysvětlit, že po padesáti metrech znovu nasedne a dojedeme až před dům :o)


Copyright © - LTX 2001 - 2024