Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 6.4.2002
Věk - měsíce: 14
Rubrika: Novinky


Titul: Martinka a nočníček...

Martinka se mi poprvé vyčůrala do nočníčku v obyváku. Dana ji také pilně posazuje, ale bezúspěšně.
Dopoledne jsem asi na dva metry ucítil, že je Marťa pokakaná. Chytím ji ( To není občas jednoduché ) a položím na deku, abych ji přebalil. Po rozepnutí bodíčka je vidět, že plínu náležitě využila. Kakání má úplně všude i vpředu. Snažím se udržet Martince ručičky, aby si do toho nadělení nesáhla. Špatně jí otírám nožičky vpředu, takže když je pokrčíme, vše se obtiskne do bodíčka. Podaří se mi ještě umazat plínku pod Martinkou a tím je dílo dokonáno. Nezbývá nic jiného, než Martinku převléknout. Posazuji ji na nočník a Dana přichází s dobrou radou, abych ji převlékl takto v sedě. Martinka sedí, přemlouvám ji, aby se vyčůrala, ale bezvýsledně.
Zato po obědě, posadím Martinku na nočník ( Ono to může být zavádějící, jak píšu, že Martinku přebaluji. Je to jenom o víkendu a tak si to musím užít ) a ona se vyčůrá. Zní to jednoduše, ale chvilku to trvá, než je něco v nočníčku. Dana Martinku otírá a já jdu vylít nočník do záchodové mísy. Když se vracím, vidím jak Martinka utíká Daně, když jí chce dát plínku. Než se tak stane, Martinka čůrá ve stoje na koberec. Evidentně více než do nočníčku.Je vidět, že si schovala něco na pozdější dobu :-)
Změňme téma. Musím Martinku moc pochválit, jak začala v poslední době hamat. Například dnes při obědě si bez problémů dala bramborovou polévku ( "Brambora" říká už opravdu pěkně, asi takhle,: "brambrra" :o) ). K druhému jídlu byly zapečené těsnoviny s brokolicí a sýrem ( Mňam! ), což Martinka moc nechtěla. Dana jí naštěstí schovala mističku uvařených těstovin. Ty má Martinka moc ráda jenom tak samotné, jako s oblibou obědvá celý suchý knedlík. Jak říkám, občas nemá ráda složitá jídla. Jako jeden můj kolega v práci, když je k obědu maso na kousky, nejdříve deset minut pečlivě operuje maso, opatrně vybírá, co dá do pusy. Když je k jídlu sekaná, klidně ji sní celou a je mu jedno z čeho se skládá. Martinka si také pečlivě vybírá, co zhamá.
Těstoviny jíme už vidličkou. Vezmu vidličku, napíchnu těstovinovou vrtulku, podám vidličku Martince a ona si ji vstrčí sama do pusinky. A tak znovu a znovu, dokud není mistička prázdná. Když jí necháte vidličku, aby si sama napichovala, začne těstoviny s obrovskou radostí míchat, až létají kolem. Asi to chce čas, aby si s jídlem nehrála.
K těstovinám jsme měli nakládanou červenou řepu se zelím. Když Marťa dojídá, zkouším jí dávat kousek červené řepy. Nejdříve opatrně zkoumá, zdali je to k jídlu. Když polyká, pořádně se oklepe a zašklebí. Je to hodně kyselé! Nevzdává se a chce další kousky. Martinka má kyselé věci ráda. Stejně jako okurky.


Copyright © - LTX 2001 - 2024