Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Ze dne: 13.3.2002
Věk - měsíce: 13
Rubrika: Novinky


Titul: Martinčiny pokroky...

Martinka mě neustále překvapuje něčím novým. Bude to asi tím, že spolu trávíme jenom část dne.
To, že pomáhá při oblékání provlékat ručičky skrz rukávky jsem psal už minule. Ale včera, posadím Martinku po příchodu zvenku oblečenou na gauč. Rozepnu jí zip u bundičky a Martinka si chytí jeden rukávek, vyvlékne ručičku a vzápětí vytáhne i druhou ručičku. Bundu má svléknutou, směje se a radostně volá,"bunda, bunda!"
Dnes mě opravdu překvapila při nazouvání bačkůrek. Doposud se většinou snažila ukořistit botu za účelem hraní. Dnes jsem položil boty před Martinku, ona vzala levačku a snažila se ji nasadit na pravou nožičku. Povídám,"Martinko, levá botička patří na levou nožičku!" Nazouvám jí botu na správnou a Martinka mezitím popadne pravačku a snaží se ji obout. Nakonec se to povede, ale s jazykem v botě. Martinka se snaží opakovat vše, co od nás okouká.
Jenom na nočník by už mohla chodit. Snažím se Martinku posazovat na nočník před koupáním, ale větší význam to nemá. Marťa sedí asi 15 sekund, potom se předkloní a snaží se odlézt pryč. Když ji posadíte znovu a držíte, výsledkem je jenom křik. Netrvá to ani dvě minuty, šoupnu Martinku do vany a ona se ve stoje vyčůrá do vodičky. Asi to dělá schválně, do nočníčku čůrat zatím nechce. Alespoň, že už mě neočůrává po svléknutí před koupáním. Je fakt, že to přestala dělat po prvních pokusech s posazováním na nočník.
Odpoledne přišla na další využití nočníku (přitáhla si ho dopoledne do obyváku). Posadí se na nočník, nožičkama odstrkuje a za hlasitého zvukového doprovodu,"brrrrm, brrrrm," jezdí pozadu po koberci. Ještě tak, kdyby měl nočník kolečka, to by bylo něco!


Copyright © - LTX 2001 - 2024