Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.12.2005
Martinčin věk - měsíce: 58
Rubrika: Deníček


Cestování a sněhová nadílka...

Martinka se mazlíkuje s plyšovou kočkou :-)
Dnešní den nám přinesl spoustu nových věcí. Mimo bleskurychlé návštěvy u babiček i novou sněhovou nadílku. Něco napadalo již v noci na dnešek a hlavní vlna přišla navečer. My tou dobou právě jeli autem z Hradce - návštěvy dají zabrat, ale jsou milé. Domů se nám podařilo doklouzat bez problémů, narozdíl od jednoho auta, ošklivě zaparkovaného na cizí zahradě zadkem napřed. To víte, zatáčky se i přes zimní pneumatiky musejí na bílém sněhu projíždět s citem. Ze sněhu má největší radost Vojtíšek,"Jůchůů, pádá ních, budeme tavět něhuláka obovskýhó!" Asi ho musím zklamat, venku pomalu přituhuje a z přemrzlého sněhu sněhuláka neuplácáme ani náhodou :-)
Hodiny právě ukazují téměř desátou hodinu a to naše "miminko" Vojta stále ještě nespí. To ho Dana ani nedávala po obědě u babičky spinkat. Vojtík si schrupl kratičkou cestou od jedné hradecké babičky ke druhé a pak těsně před domovem. Jak je vidět, stačilo mu to. To je neuvěřitelné, co takové malé dítě vydrží ;-) Zlatá neděle ;-)
Po podvečerním návratu domů jsme si k večeři zapálili všechny čtyři svíčky na adventním věnci. Martinka se hned ptala,"Za kolik dnů už přijde ten Ježíšek?" Dana jí vysvětlovala,"Martinko, za šest!" Marťa je v počtech celkem zdatná, sama již napočítá do osmdesáti, což nám předvedla cestou domů v autě. Sice asi ještě nechápe velikost čísla, ale přišla na systém, jak se vlastně počítá. Co jí nejde je 26,36,46 - tato čísla vynechává. Další specialitou je přechod na další dekádu,"Čtyřicet devět, čtyřicet deset!" Však ona to zvládne. Co bude dělat ve škole, to tedy nevím. Navíc se stále zdokonaluje v psaní a čtení. Dokáže se podepsat a píše i řadu jiných slov. Když jsme si před spaním četli z pohádkové knížky, hláskovala téměř celý nadpis. Neuvěřitelné. Já v jejím věku...;-)
Martinka také nechce stále usínat a přitom na ni zítra čeká velká školková Vánoční besídka. Já už mám nachystanou kameru a musím přijít z práce včas. To je menší problém, neboť naše výrobní jednotka končí až třiadvacátého, narozdíl od ostatních. Ti se klidně rozejdou ji dvacátého prvního. Jaká je to spravedlnost? Já navíc musím do konce roku zařídit spoustu věcí a nevím, nevím, jak to stíhám. Asi by se měl ten konec roku zrušit, ne? Jsou z toho jenom samé stresy ;-))
P.S. - pokud nevíte jak na Vánočního kapra, podívejte se na tento odkaz. Autor článku ovšem zapomněl na velice důležitou věc - z vnitřností kapra je nutné oddělit žlučový váček. Jinak Vám asi polévka chutnat nebude ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist