Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 54
Rubrika: Deníček


Když vane vítr z hor...

Pohled na Krkonoše...
Včerejší odpoledne jsme dojeli až k tetě do Krkonoš. Já si oblékl tričko a kraťasy, ideální to oblečení do hor. Proč ne, vždyť je léto. Včerejší podvečerní procházku vanul studený vítr z hor a dnešek celý propršel s teplotou kolem dvanácti stupňů. Nic moc. Ještě že jsem strávil celý den prací v jedné nejmenované firmě ve Svobodě nad Úpou. Sice smrádek, ale teploučko ;-)
Musím se ještě vrátit ke včerejší podvečerní procházce, neboť obzvláště Vojtíšek zlobil. Nejprve se snažil rozbít kamenem výlohu firmy vyrábějící dřevěné hračky. Dětičky před ní skákaly a ukazovaly na hračky,"Jéé já cí tu mašinků, toho klauná!" Neteřinka Danilka několikrát vyskočila přes zeď a narazila hlavičkou do výlohy, až to zadunělo. Jak jsem ji okřikoval, vpravo naběhl Vojtík a mrštil kámen do skla. Rána to byla pořádná a výloha vydržela. Okamžitě ode mě dostal přes prdelku. To se přece nedělá, co ho to napadlo?. Že by Vojtík tolik toužil po hračkách? ;-)
Aby toho zlobení nebylo málo, holky pobíhaly po okolí chodníku a Vojtíšek se od nich nechal vyhecovat. V jednu chvíli vyběhl po svahu až do bezprostřední blízkosti silnice. Ojojoj, tohle jsme neodhadli. Co dělat v takové chvíli? Jestliže pro Vojtíka nedoběhnu, dostane se až na silnici. Na druhou stranu - vyběhnu-li za ním, pochopí Vojtíšek celou situaci jako hru a s nadšením začne zdrhat. Zdánlivě neřešitelná situace, že? Já zvolil druhou možnost. Jak se dalo předpokládat, Vojta zavýskl a hnal se přes silnici. Chytl jsem ho až u dělicí čáry. Z pravé strany v tu chvíli brzdilo auto, naštěstí v bezpečné vzdálenosti. V těchto místech jsou prý všichni místní zvyklí na děti okolo silnice. Vše dobře dopadlo a na Vojtíškovu prdelku dopadla moje pravačka. Podruhé. Vojtík se cítil natolik uraženě, že sebe brek vyloženě tlačil. Snad si vzal ponaučení. A my také.
Naše děti si dle Daniných slov neuvěřitelně přidaly polívčičku k obědu. Jako první Marťa, bezprostředně následovaná Vojtíškem. U Vojty by nás to až tolik nepřekvapilo, neboť bagruje polévku s chutí. Zato Marťa mívá spoustu řečí kolem. V pondělí dostala kupříkladu zeleninové rizoto, coby druhý chod. Téměř se ho nedotkla. Při odnášení talíře neopomněla podotknout,"Ale maminko, tohle jídlo je přece jenom k večeři!" Nakonec má pravdu, rizoto míváme normálně k večeři :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist