Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 19.7.2005
Martinčin věk - měsíce: 54
Rubrika: Deníček


Umí tatínek uvařit večeři ?...

Martinka stříká vodu do míchačky:o)
Dana odjela kolem čtvrté hodiny s kamarádkou do lesa na borůvky. A že jich natrhala dva půl litru(Teď už víte, od čeho má Vojtík na druhé fotce fialovou pusinku). Já mezitím trávil podvečer s dětičkama sám. Jak jinak, než prací. Co více jsem si mohl přát. Možná trochu klidu ;-) Ale ne, Martinka stříkala vodu do míchačky a Vojtíšek nabíral písek. Děti mi pomáhaly dokončit jednu dávno rozpracovanou akci na dvorku. Vojtíšek se v jednom okamžiku vrhl pod kolečko a celý rozčilený ukazoval,"Dívééj taťkó, tam jé neček. Jó, je tam neček!" Plazil se po čtyřech, jenom aby odtamtud vyhmátl šnečí ulitu. Martinka však zachovala chladnou hlavu a Vojtíkovi vysvětlovala,"Vojtíšku, tohle není šneček. Když to neleze, tak je to jenom ulita, víš?" Vím. Jenomže Vojtíšek se nechtěl s podobným vysvětlením spokojit. Zamračil se a protestoval,"Nemůže bejt kulitá!" Hotovo. Martinka se smála,"Hehehe, von Vojtíšek neříká ulita, říká kulita, hahaha!" No, já se smál také. I přes čerstvé zranění - podařilo se mi natvrdo praštit ocelovým předmětem do nehtového lůžka levého palce. Auauau, toto bolíí! Ještě teď. Když tak sleduji tu borůvku pod nehtem, už se v duchu chystám na operaci. Od bolesti pomůže jediné - odvrtání nehtu, aby se snížil tlak tekutiny pod ním. Kolegu onehdy poslali na zubní, aby mu doktorka vrtačkou odvrtala nehet. Já zkusil vrtačku na plošné spoje s vrtákem o průměru milimetr. A víte, že to jde? Sice se máte maličko rádi a vrtání vlatního nehtu dá zabrat, ale jde to. Už jsem podobnou akci několikrát opakoval. To víte, nešikovné maso musí pryč, nehet stejně sleze a vyroste nový ;-) Vojtíšek dlabe borůvky :-)
Dosti drastického výkladu, vraťme se odpoledni. Dana se navrátila až těsně před osmou, proto jsem po šesté hodině Vojtíka i Martinku oprášil od cementu a z botiček a oblečení jim vysypal písek. Zbývalo odbahnění, umytí a vysušení ;-) Poté jsem velel,"Vojtíšku, jdu ti uvařit kašičku a ty se Martinko také připrav, budeme mít chleba se šunčičkou!" Martinka se však zašklebila a celkem mě dostala,"Tatínku, ty nám dáš chlebíček se šunčičkou, protože nic jinýho uvařit neumíš, viď?" Grr, tohle jsem nečekal. Umím uvařit, když chci. Naposledy jsem podobnou činnost provozoval, když se měla narodit Martinka a já musel přes měsíc doma hospodařit sám. Jiná věc ovšem je, že jakmile není Dana doma, máme studenou večeři. I Martinka si toho všimla :o)
Závěrem děkuji jedné naší věrné čtenářce od Brna, za milý e-mail. Něco podobného si člověk přečte moc rád, obzvláště v té záplavě spamů na mailovém serveru. Ještě jednou moc díky :-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist