Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 22.6.2005
Martinčin věk - měsíce: 53
Rubrika: Deníček


Úďo, to je maso...

Vojtíšek pije dvě pitíčka naráz :o)
Při večeři jsem Vojtíška zkoušel,"Vojtíšku, copak je tohle? Je to rádio?" On totiž Vojtík poslední dobou nechce bagrovat kašičku sám, nechává se od tatínka krmit. Navíc požaduje sadu hraček z Kinder vajíček na hraní. Mezi nimi se nalézá i malinkatý foťák od Martinčiny Barbíny. Vojtík se na mě hned zamračeně zahleděl a pravil,"Todle není ádijó! Todle je foťák, pšecé!" No jo, umí. Tatínek podobným stylem trápil i Martinku. Jak se děti brání, že? Jenom nevím, co si v takové chvíli myslí o tatínkovi. Raději nevědět ;-)
Po večeři nám teta od sousedů přinesla objednané uzené maso. Jela pro ně do sousední vesnice k soukromému řezníkovi. Jedná se o maso skutečně uzené v přírodním kouři. Rozhodně to není žádná vařená a poté do tekutého kouře namáčená pochoutka, kterou běžně koupíte v obchodě. Jak jsme s Danu labužnicky ochutnávali voňavoučké a měkkoučké masíčko, Vojtíšek pod námi žadonil,"Tatínků taky cí sýeček!" Pro Vojtíka je maso sýreček. Dostal také kousek, jenomže on si ho tak nevychutnával. Při té příležitosti nám na mysli vytanula dosti stará hláška dnes již osmileté neteřinky Petrušky,"Úďo, to je masíčko!" To tedy je :-) Budovaný plot s podezdívkou ;-)
Vojtíšek se se mnou navečer pustil do dokončování kamenné podezdívky a plotu v dolní zahrádce. Bylo načase, vždyť to co vidíte, jsem zbudoval někdy v době vzniku eMartinky, to jest před čtyřmi roky. Martinka mi tehdy pomáhala svojí přítomností, ležíc přitom v kočárku coby miminko. Kdeže ty časy jsou. A dnes trávíme večer zcela bez Martinky. Jistě se ptáte,"Kam se Martinka tak najednou poděla?" Nikam, zůstala ve školce. Paní učitelky naplánovaly na dnešní noc přespání dětí ve školce. Martinka se na celou akci připravovala již od jejího vyhlášení. Málem si půl roku dopředu balila batoh s věcmi nezbytnými na samostatné přežití oné noci. Včera pak žadonila,"Tatínku, dáš mě nějakou baterku? Tu musíme mít na noc!" Proč ne. Každé dítě si navíc mělo přinést do školky spacák. Učitelky se totiž jistily, aby jim náhodou některé z dětí nespadlo na zem z klasické postele. Takhle se všichni hezky rozložili na zemi a nic podobného nehrozilo. Skvělý nápad. Pro děti je to rozhodně změna. Jen ať si užijí. Jenom nevím, zdali si po těch dvou dnech paní učitelky podobnou akci za rok nerozmyslí. Snad ne ;-)
Jak už jsem nakousl v předchozím odstavci - Vojtíšek mi pomáhal budovat plot. Přitom jsem se ho ptal,"Vojtíšku, kdepak je Martinka?" Vojtíšek odpověděl,"Maťká není tadý. Je ve kolce!" Dana mi Vojtovo povídání komentovala někdy před devátou hodinou večerní,"Vojtíšek si také udělal podobnou bojovku. Ještě nespí!" Pravda, dnes jsme se šli koupat až v devět večer. Preventivně, neboť se náš mladej dosti vyspal po obědě a večer by jistě dříve nezabral. Navíc mu po včerejšku opadla zvýšená teplota, takže zase řádí jak za starých časů. Na druhou stranu, právě teď, o půl desáté již chrní. Ono to pozdnější usínání mělo něco do sebe. Hezky to Dana vymyslela :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist