Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 18.6.2005
Martinčin věk - měsíce: 53
Rubrika: Deníček


Odpolední Putování pohádkovým lesem...

Děti jsou připraveny ke startu :o)
Na dnešní prosluněné, ale studeným povětřím mírně pokažené odpoledne připadla jedna velká akce. Jste zvědaví jaká? My se jí zůčastnili také. V sousední vesničce za kopcem totiž probíhalo Putování pohádkovým lesem. Martinka se nemohla dočkat, kdy už v ta místa pojedeme. Neustále se ptala,"Kam pojedeme? To pojedeme přímo do pohádky? A budou tam nějaký pohádkový postavičky?" To víte že byly. Sraz dětí se uskutečnil před hasičskou zbrojnici a byl naplánován na třetí hodinu. Pak už se skupinky vydávaly na trasu po pěti minutách. Děti si celý několikakilometrový okruh lesem do kopce a z kopce náležitě užily. Cestou potkaly Jeníčka s Mařenkou, Hejkaly, Dlouhého Širokého a Bystrozrakého. Pohádkových postaviček bylo více, jenomže to bych se nevešel na jednu stránku Poznámkového bloku, v němž píši ;-) Na každém stanovišti si děti zasoutěžily. I Vojtíšek, neboť ho Martinka, coby jeho tisková mluvčí zaregistrovala na startu(Vojtíšek přece ještě neumí odpovídat souvisle na otázky, že?). Za splnění úkolu se rozdávaly bonbóny, takže se Vojtík dosytosti nacucal sladkostí. Abyste tomu rozumněli - on si tvrdý bonbón nedá do pusinky, drží ho ho v ručičce a cucá jako lízátko. Není divu, že je pak celkově ulepený. U čarodejnic navíc vyskočil z golfek a natáhl se s lepivými ručkami do listí. Sotva se zvedl, vypadal s nataženýma ručkama jako strom na podzim - těsně před opadáním. Ručičky plné nalepeného listí a stěžoval si,"Tatínků, dolů todlé, umejt musíme!" Prostě zábava. Po návratu před hasičárnu na děti čekaly opečené uzeniny a limonáda. Jenomže ani jeden náš miláček něco podobného nejí, takže si dali do nosu oba dva rodičové. Prostě idylka. Když ona se ta vesnička nachází mezi dvěma vysokými kopci v údolí a hlavně přes ni nejde žádná hlavní silnice jako u nás. Naprostá oáza to klidu a pohody :o) Kočárkové lyžiny před demontáží ;-)
V dopoledních hodinách jsem s dětmi pracoval venku. Pomáhaly seč mohly. Vojtíšek mi neustále bral nářadí, někam je schovával a Martinka nezůstávala také pozadu. Dana mi navrhla,"Co kdybyste odmontovali ty lyžiny na kočárek? Už je nebudeme potřebovat!" Jistě, další miminko neplánujeme. Mimo to už Vojtíšek ve velkém kočárku nejezdí a tak není potřeba zdolávat schody s výše uvedeným vozidlem. Máte poslední možnost zhlédnout moje, přes čtyři roky staré dílo těsně před demontáží. Vyblejskl jsem ho mobilem, některé fotky vyjdou až překvapivě dobře.
Zatímco píši dnešní článek, děti se vedle v pokojíčku snaží usnout. V jednu chvíli jsem si odběhl na chodbu. Při vracení zpět se mi zdály divné Vojtíškovy hlasové projevy. Jako by hovořil směrem od psacího stolu. Že by zalezl pod stůl? Kouknu tam a nic. Vojtíšek není ani v posteli, ani u počítače v ložnici. Kam mohl zmizet? Netrvalo dlouho a zpoza Vojtíkovy postele zaznělo,"De sou ty batejky?" Nakouknu tam a co nevidím? Vojtíšek se plazí pod postelí, v jedné ručce třímá svítilnu-pejska a v druhé jednu baterii spolu s krytem. Jenom ta druhá baterka, mrška, není k nalezení. Pejsem dostává jinou a Vojtíšek putuje do postele. Přece jenom hodiny ukazují devátou večerní ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist