Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 2.10.2004
Martinčin věk - měsíce: 44
Rubrika: Deníček


Akce řepa - na Internetu počtvrté...

Vojtíšek pracuje na poli ;-)
Jak jste již jistě postřehli, na dnešní dopoledne se připravovala sklizeň řepy u babičky a dědy, interně nazývaná Akce Řepa. Vzpomínám na sklizeň řepy v roce 1996, kdy se švagr spolu s dalšími zmocnili mikrofonu mé škodostovkové vozidlové CB radiostanice(Takzvaného síbíčka) a vykřikovali do éteru,"Výzva na kanále, tady se hlásí jeden velký řepák z akce řepa!" Síbíčkománie od té doby s nástupem mobilních telefonů značně polevila, ale kdož jste nás tehdy slyšeli, ozvěte se. Tenkrát se všichni snažili dodržovat nějaký provozní řád a "řepáci" jim ho pěkně narušili ;-)
Zpátky k dnešnímu dopoledni - lepší počasí jsme si stěží mohli přát. Po ránu všude šedivec a teploměr vykazoval ještě v osm hodin tři nad nulou. Jenomže vykouklo sluníčko a já se po poli pohyboval v tričku. Jinak Vám povím, rok co rok se akce zůčastňuje méně a méně lidí. Sice se zvětšuje počet dětí, ale ten už zůstane(S největší pravděpodobností) konstantní. Takže nás nakonec ze dvou aut vyskočilo dohromady devět. Navíc přijela na kole z Hradce naše pravidelná čtenářka, teta Alenka. Takže jsem se se švárou neprodleně pustil do trhání řep a za námi se sunoucí dámské osazenstvo okrajovalo listy. Dokonce i děti se zapojily. Petruška, Daninka a Martinka začaly společnými silami nakládat a vozit první řepy na Vojtíškově plastové tatrovce. Tímto stylem se jim podařilo přemístit tři hromady. Jenom Vojtíšek se nezapojil. Pochodoval po poli mezi řepami a zkoumal listy - ručkama a v jednu chvíli je i ochutnával. Pak se nám ho podařilo zanechat samotného uprostřed lánu. Vojtíšek co chvíli mizel vkleče mezi řepami. Pouze do chvíle než zjistil, že nás nevidí blízko sebe. Následoval pláč a já ho běžel honem zachraňovat. Řepu jsme domů dostali před obědem a dětičky se stihly zmazat k nepoznání. Ptáte se čím? Za prvé sušenkami s čokoládou a za druhé hlínou. Vojtíšek měl například špinavou bundičku od zvedání řepy ze země. Martinka nakládá řepu ;-)
Dopolední neskutečně krásné počasí se po obědě rapidně zhoršilo. Navečer se dokonce spustil i déšť. Málem jsem podezříval babičku, že měla počasí s někým nahoře dohodnuté. Kde by mě napadlo, že se začátkem října budu prohánět po venku jenom tak nalehko.
O půl čtvrté nastal čas na svačinku. Děti stolují odděleně, v kuchyni. Dana ohřála Martince požadované mlíčko a odešla za námi do obyváku. Švagrová do kuchyně po chvíli nakoukla a konstatovala,"Danuš, máš pro Martinku jiné oblečení? Ona si totiž obrátila celý hrneček na sebe!" Opravdu, jenomže Martinka prohlásila,"Ale maminkó, tys mi to nalila moc plný a proto se mi to vylilo!" Martinka vlastně za nic nemohla ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist