Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 13.03.204
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Vojtíšek dostal úplně první zubní kartáček...

Martinka svléká Vojtíška :o)
Jak jsem již stálým čtenářům popisoval, v práci mám na starosti skupinu pracovníků z cizí firmy a ti pod mým velením zapojují dvě nové linky. Já samozřejmě pracuji s nimi ;-) Abychom akci zdárně a hlavně rychle dokončili, nezbylo mi nic jiného, než se dostavit do firmy i dnes dopoledne.
Domů jsem se vrátil právě v okamžiku, kdy Dana uspala Vojtíška a pomalu chystala oběd. Jak jinak, než za vydatné Martinčiny pomoci. To nemyslím ironicky, Martinka skutečně pomáhala vyrábět bramborové knedlíky plněné kolečky silného párku. Dostala kousek těsta, pěkně ho rozplácla a už do placky balila kousek párku, stejně jako Dana. Docela jí to šlo. Chvíli předtím, než se holky pustily do vaření, Dana loupala párky. Ochutnala kousek a prohlásila,"Ty párky nejsou příliš dobré. Jako by ani nebyly z masa!" Skutečně, na obalu ve složení se psalo, že obsahují celkově cca 35% masa. To není mnoho, viďte? ;-) Martinka si po Daniných slovech vložila jeden kousek do pusinky a ochutnala. Hned rozhořčeným hlasem povídala,"Ždyť je dobréj, ten salámek. No jó, dobrej. Cos to povídala maminkó, že není dobrééj?" ;-)
Vojtíšek se stále více zdokonaluje v sedání si z polohy stojmo. Ještě před několika dny se sice dokázal bez problému postavit, ale pak jenom stál, brečel a chtěl pomoci na zem. Před chvílí mi předváděl, jak na to. Opatrně se pustil levou ručkou gauče, pomalu si kleknul na pravé kolínko a levačkou dohmátl na zem. Jednoduché, že? Martinka se pere s vysavačovým hadem ;-)
Odpoledne přijela babička a my jí šli společně naproti k vlaku. Cestou zpátky vedla Dana s Martinkou rozhovor na téma počítání. Martinka si totiž nesla ulomenou větvičku s kočičkama(Neklamné to znamení blížícího se jara). Dvě kočičky si ulomila a povídala Daně,"Já mám tady v ručičce či(Jako tři) kočičky!" Dana nesouhlasila,"Ale Martinko, to jsou dvě, jedna a dvě! Kolik máš ručiček?" Martinka nezaváhala ani na vteřinku,"Já mám pšece či ručičky!" Dana pokračovala,"Ale Martinko jedna ručička a druhá ručička jsou dvě ručičky! Kolik máš oušek?" Martinka trvala na svém,"Já mám či ouška. Ale hlavičku mám jenom jednu!" Dana se ještě několikrát pokoušela Martince vysvětlit kolik je vlastně dvě, ale Martinka se nenechala přesvědčit. Chce to čas :o)
Bezprostředně po večeři jsem zkoušel posadit Vojtíška na skleněnou desku digitální váhy. Na displeji se ukázala hodnota 10,5kg. Nutno ještě podotknout, že byl Vojtíšek oblečený, obutý a s plínkou na zadečku. Dana i přesto jeho hmotnost komentovala,"To je nějak hodně, nemyslíš? To jsem zvědava, kolik navážíme ve čtvrtek u paní doktorky!" A je to na světě, ve čtvrtek jedeme s Vojtíškem na další pravidelnou kontrolu.
Na Vojtíška čeká hned zítra další novinka. Dnes totiž vyfasoval svůj úplně první zubní kartáček. Dana mi vysvětlovala,"Zítra můžete začít čistit při koupání první dva zoubky. Samozřejmě bez pasty. Pak může Vojtíšek kartáček i kousat, jenom ať si na něj zvyká!" :o)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist