Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 09.03.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Vojtíškovo trápení...

Vojtíšek se baví :o)
Dana se v noci na dnešek příliš nevyspala. Ptáte se co se dělo? Prostě a jednoduše, děti si spletly den s nocí. Upřesňuji - nejenom děti. Však mi Dana po ránu do telefonu vypravovala,"Když se nevzbudí Vojtíšek, jde táta na záchod a aby toho nebylo málo, probere se Martinka a shání lahvičku s čajem!" Je to tak, Vojtíšek se již o půl jedenácté dožadoval kojení. Pak se probudil ještě několikrát za noc, naprosto bez zjevné příčiny. Možná ho trápí rýma, kterou v sobě drží a nebo ta rozmrzelost pochází od zoubků. Pro dnešek mi Dana zanechala v koupelně nosní kapky a povídala,"Po vykoupaní vykapej Vojtíškovi nos. Pokud to nepomůže, namažeme mu zítra pro změnu dásně!" Vojtíška totiž mohou trápit i rostoucí zoubky. Horní dvojky má sice proříznuté, ale stále ještě má nateklé dásně kolem horních jedniček. Že by mu rostly čtyři zoubky najednou? Kdo ví, nechme se překvapit ;-)
K předchozímu odstavci tu mám ještě malinkaté doplnění - Martinka se v noci vzbudila a kolem dokola opakovala,"De mám lahvičku? Nemůžu najít lahvičku!" To měla naprostou pravdu, neboť večer usnula s prázdnou lahvičkou od čaje v ručičce. Prostě a jednoduše jsem jí lahvičku zabavil a odnesl ji do kuchyně. To je ovšem veliký problém, neboť si Martinka monitoruje přítomnost lahvičky i v pozdních nočních hodinách ;-) Martinka si vystřihuje a slepuje papírky :-)
K večeři Dana uvařila jednu naši oblíbenou mňamku - brambory s vařenou brokolicí, posypanou strouhaným sýrem. Mňam! Vedle mne sedící Vojtíšek žmoulal v pusince svoji sušenku Plasmon. Co chvíli se nakláněl a nakukoval do mého talíře. Tahal mi i pravou ruku k sobě, jako by chtěl říci,"Dej mi také, tatínku!" No co, ulomil jsem posléze kousek brokolice a nabídl ji Vojtíškovi. Po celou dobu mě sledovaly napjaté zraky Martinčiny i Daniny. Vojtíšek si svými dvěma zoubky uhryzl vršek brokolice, pak ji rozžmoulal a spolkl. Chtěl ještě. Dana naše krmení okomentovala,"Víš že jsem o tom také uvažovala? Že bychom mohli Vojtíškovi nabídnout tu brokolici?" :o)
Vojtíšek se od Martinky naučil jednu velice šikovnou věc. Tou je vřískání a pištění. Jakmile se mu něco moc líbí, piští. Jako třeba v tuto chvíli - hodiny ukazují 2044 a Vojtíšek vedle v ložnici stojí. Stojí ve své postýlce a pozoruje moji tvář, osvícenou září počítačového monitoru. Martinka dnes zvítězila a usnula přibližně ve čtvrt na devět. Zato Vojtíšek srší energií. Volá na mě,"Uůů, uůů, aaa, gaga, uggr, tata, hihi, tatrrr!" Ani nevím, jak jeho hlasové projevy popsat. Příčinu Vojtíškovy nespavosti objevila před chvílí Dana. Jednalo se o bobek v plínce. Já osobně bych s takovým nadělením v plínce neusnul, to tedy ne ;-) Dana mi během přebalování povídala,"Ještě že je Vojtíšek po vykakání tak cítit, jinak bych nepoznala, že potřebuje přebalit!"

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist