Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 01.03.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Děti si spolu hezky hrají... ;-)

Vojtíšek stojí u Martinčiny skříňky s hračkami :o)
Naše roztomilé dětičky si spolu stále více hrají. Přesněji řečeno, každý na svém písečku a občas se vyvrbí nějaký ten konflikt. Pokud si začne Vojtíšek s něčím hrát s větším zaujetím, už je u něho Martinka a hračku se mu snaží vzít. To se Vojtíškovi samozřejmě nezamlouvá a stěžuje si. Další, dalo by se říci školní situace nastala dnes navečer. Martinka vytahovala cosi z hračkové bedýnky. Vojtíšek se postavil o druhou bednu, přehmátl si na Martinku a se šibalským výrazem ve tvářičce ji začal kárat za vlásky. Víte co na to Martinka? Bránila se, přirozeně. Jenomže v takové chvíli bere Vojtíška za sobě rovného a přesně takovou silou ho od sebe odstrčí. Po takovém odstrku se Vojta zatvářil značně překvapeně a marně hledal, během pádu na zádíčka ztracenou rovnováhu. Kupodivu ji našel a už letěl opačným směrem, tedy dopředu. Martinka se tak nějak uhnula a milý Vojtíšek zaplul s nataženýma ručkama a hlavičkou napřed do bedýnky. Vůbec se nepraštil, pouze ta situace se mu jevila jako krajně prekérní a z toho důvodu spustil křik. Já ho samozřejmě vytáhl a Martinka začala Vojtíška hned utěšovat,"Nebléč, Votíšku, to níc, to pšestané bolét!" ;-)
Vojtíšek se ve svém lezení neustále zdokonaluje. Dnes jsem ho například třikrát vracel z kuchyně do obyváku. Sotva jsem ho donesl až ke dveřím do ložnice, povídám v kuchyni žehlící Daně,"Vojtíška jsem položil hodně daleko, jdu si odskočit!" Sotva mi ta slova vylétla z úst, ozvalo se za mnou,"Plesky plesky!" Kouknu se na zem a on Vojtíšek leze raketovým tempem po dlažbě směrem k houpacím husám. Jak tak klade ručičky na holou dlažbu, pleská pěkně nahlas dlaněmi. Na dlažbu ho moc pouštět nechceme, neboť je studená. Vojtíška však v kuchyni nesmírně lákají houpací husy. Máme je zapůjčené od sousedů na dobu neurčitou. Houpala se v nich již Martinka a pocházejí prý někdy z počátku minulého století. To zní bombasticky, viďte? ;-) Když Dana spatřila Vojtíškův neutuchající zájem o husy, posadila ho do nich. Vojtíšek se začal ihned houpat a to bez drže. Prostě a jednoduše hýbal tělíčkem vpřed a vzad. Husy se pohupovaly přesně na opačnou stranu než Vojta. Co chvíli se Vojtíškův nosánek nebezpečně přibližoval blízko hrazdičky, jíž by se měl správně držet. Ale to Vojtíšek ne. Houpal se a houpal, řehtal se přitom na celé kolo, neboť ho navíc škádlila Martinka různými grimasami. Pokud chcete vidět Vojtíška v akci, klikněte si na aktuální fotku do našeho fotoalba :o) Martinka si táhne svoje sáňky samochodky :-)
Na dnešní den vyšlo Martinčino koupání. My se totiž narozdíl od Vojtíška koupeme pouze obden. Záměrně zdůrazňuji koupeme, neboť si koupání dětí velice užívám já sám. Zatímco hlídám Martinku ve vaně, Dana mezitím nakojí čerstvě vykoupaného Vojtíška. Martinka mi dnes při koupání vykládala,"Važila myšička kašičku, na zeleným rendlíčku. Tomu dala, tomu taky a ten malej, na kerýho se nedostalo, neběžel do komůrečky na homolečky. Kdepák, ten vyškrábal rendlíčék! To mi povídala Petuška, víš, tatínku?" Hezké, že? ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist