Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 25.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Jogurtek je mňam, mňam...

Vojtíšek čerstvě přinesený z mrazu ;-)
Vojtíška moc zajímají veškeré, po zemi se válející kabely. Nejraději zalézá vedle počítače, za ním se totiž nachází ledabyle zkroucený kabel na stahování dat z videokamery. Vojtíšek se něj sápe a Dana ho má co odstrkovat. Dnes se pro změnu stavěl pod klávesnicovým šuplíčkem a tahal mi za kabel od myši a klávesnice, čímž značně znesnadňoval práci na počítači. Nehledě k tomu, že jsem o víkendu zakoupil novou optickou myš a nemusel by ji hned vyřadit z provozu ;-)
Těsně po mém návratu z práce nastal čas svačinky a tak jsem Vojtíška podruhé nakrmil. Dnes nastala velká změna. Vojtíšek poprvé dostal bílý smetanový Choceňský jogurt. Do něho Dana zamíchala mražené jahůdky z naší zahrádky, mírně přislazené jednou lžičkou sladidla Glukopur. No, jednalo se o opravdu velkou změnu. Jogurt nebyl právě nejsladší a co více - jahody tvořily ve směsi větší kousky. Vojtíšek se do nich statečně pustil. Vzhledem k tekutější konzistenci jogurtu ho odmítal polykat po pouhém vložení lžičkou do pusinky. Raději každou lžičku vycucl. Je přece savec ne? ;-) Jahody v jogurtu nepatřily mezi jediné Vojtíškovo dnešní ovoce. Dopoledne mu Dana vymačkala šťávičku z jednoho jablíčka a tu Vojta do sebe vtáhl po lžičkách málem na ex ;-)
Jak již jistě víte, Vojtíšek umí dokonale lézt po celém obyváku. Včera jsem ho trénoval v lezení pomocí jeho vibrační želvičky. Nevíte co je vibrační želvička? Želvička od Chicco vibruje a tím se jaksi posuvá po hladké podložce vpřed. Bohužel se obyváku nikde hladká podložka nenalézá(Mimo skleněných desek stolečků), proto želvu položím na koberec a zapnu. Jakmile Vojtíšek melodii hrající a po zemi poskakující potvůrku zmerčí, vystartuje směrem za ní. Na ten okamžik čekám. Sotva se Vojtíšek přiblíží k želvičce, udělám s ní ťap, ťap,ťap a želvička se rázem nachází na opačném konci obyváku. Co na to Vojtíšek? Vyběhne po čtyřech tím směrem a situace se opakuje :o)
Jak je tento týden již zvykem, v době Vojtíškova koupání telefonovala babička. Hovořila samozřejmě s Danou, neboť Vojtíška koupu já. Děda vzal holky dopoledne do muzea betlémů, nacházejícím se Třebechovicích pod Orebem. Následoval společný oběd v restauraci a ten si děda s dětmi jistě užil ;-) Bohužel si užívá i babička, která musí po náročném dni v práci pak doma uklízet. Vojtíšek bourá kostičky :-)
Vojtíšek se ještě před deseti minutami v postýlce stavěl a křičel na celé kolo. Což o to, postavit se zvládá na výbornou. Horší je to s přesunem ze stojaté polohy zpátky na pevnou zemi. Proto jsem ho popadl, položil, přikryl peřinkou a pak hladil dle Daniny rady,"Vojtíšek má rád hlazení po hlavičce za ouškem!" To byste nevěřili, jak klidně hajal a mhouřil očka. V leže na boku svíral v ručičkách látkovou plenu před pusinkou a tahal ji jako mlíčko od maminky. Odběhl jsem se proto zeptat Dany,"Najedl se Vojtíšek dost?. Myslím po koupání!" Dana prohlásila,"No jo, nemá dudlíka, tak se musí ududlat něčím jiným!" :o) No jo, po chvíli usnul jako nemluvně ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist