Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 21.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Další Vojtíškovo nové jídlo...

Prababička vede Vojtíška :o)
Zatímco jsem včera večer posílal aktuální článek na web v dědově pracovně, za mými zády usínala Martinka spolu s neteřinkou Petruškou. Martinka spinká dole a Péťa nahoře na palandě. Petruška právě povídala Martince nějaké pohádky na dobrou noc. Moje přítomnost jim přitom vůbec nevadila. Petruška začala,"O čempak chceš Martinko povídat?" Martinka nezaváhala ani chviličku,"O tom osminohým pejskovi a holčičcé!" Petruška tedy pokračovala ve vymyšleném příběhu. Martinka ji v klidu poslouchala. Sotva skončila, hned si vymyslela další vyprávění o Míčovi, Kyblíčkovi a Lopatičkovi. Prostě zábava. Podobně si prý vymýšlela příběhy Dana, když byla malá :o)
Spokojený, vyspalý a vymražený Vojtíšek se dnes odpoledne vrátil z procházky domů. Oběma přítomným prababičkám ukazoval svoje plazecké dovednosti. Předvedl postavení se u gauče a bobánku. Následně se řízeně vývrtkou svezl do sedu. V takovém případě však Vojtíšek většinou začne brečet. Moc rád stojí, i když ho nožičky ještě plně neposlouchají. U stolu se však dokáže držet pěkně dlouhou dobu opíráním se ručičkama(Právě jsem se i s počítačem uchýlil do komory. Už mě z toho neustále hemžení dětí a dospělých šla hlava kolem a nemohl jsem se soustředit na psaní. ;-) ). Vojtíšek mi nabízí telefon :o)
Odpoledne jsme svačili a Martinka si otevřela banánový dětský tvarůžek. Jak je jejím občasným zvykem, snědla pár lžiček a byla s jídlem hotová. Babička přinesla tvarůžek do obyváku a nabídla nám ho,"Jestli ho někdo chcete, máte možnost!" Nikdo se nehlásil, až na Vojtíška. Bleskurychle se postavil u stolečku a už natahoval ručičku směrem k tvarohu. Babička se Vojty zeptala,"Chtěl by jsi ochutnat?" Dále na nic nečekala a šoupla plnou lžičku Vojtíškovi rovnou do pusinky. Kupodivu neprotestoval a po chvíli otevíral pusinku znovu. Babička se ohlédla na Danu, ale ta nic nenamítala. Vojtíšek totiž doposud nejedl nic z kravského mléka. Dana se již nějakou dobu odhodlávala a chtěla zkusit jako první bílý jogurt. Jak vidíte, babička její dilema rázně vyřešila. Vojtíšek zhamal celý zbytek tvarůžku a tvářil se naprosto spokojeně. Když se ještě dopil mlíčkem od maminky, nemohl si na nic stěžovat :-)
K předchozím odstavci si dovolím ještě malou poznámku - během dopoledního nákupu v hyperTescu jsem Vojtíškovi zakoupil tři krabice instantní dětské kašičky Sunarka. Dana mi přitom kladla na srdce,"Hlavně nekupuj žádnou s ovocem. Vojtíšek ovoce prozatím odmítá!" Má naprostou pravdu, zatímco zeleninové polívčičky Vojtíšek buší až se dělají boule za ouškama, s ovocem je to slabší. Jedině tak banán jí relativně dobře a s nadšením ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist