Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 16.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 37
Rubrika: Deníček


Vojtíšek odmítá léky na lžičku...

Martinka sleduje s Vojtíškem opravenou mašinku :o)
Dana naměřila hned po ránu, Vojtíškovi maličko zvýšenou teplotu. Že by se jeho stav horšil? Nene, nelekejte se. Vojtíšek vypadá, alespoň dle mého subjektivního dojmu již dobře. Uvidíme na kontrole u paní doktorky, máme se tam objevit ve středu. Už aby mohla jít Dana s dětmi ven, vždyť u nás pomalu propuká ponorková nemoc ;-)
Vojtíškovi i přes odeznívající nemoc stále chutná. K obědu zhamá bez problémů minimálně stopadesátku zeleninové polévky s masíčkem. Navíc se dokrmí mateřským mlíčkem, takže rozhodně nestrádá ;-) Jenom s léky podávanými na lžičku je prozatím konec. Naštěstí je Vojtíšek již nepotřebuje. Vše začalo s hořkými kapkami na kašel Mucosolvan. Vojtíšek totiž dostává po vykoupání první lžičku s rozdrcenými prášky na zoubky - Zymafluor, rozpuštěnými v čaji. Následuje druhá lžička s mateřským mlékem a Infadinem. Jako třetí mu Dana do otevřené pusinky šoupla kapky na kašel s mlékem. Vojtíšek se pokaždé příšerně zaškaredil a dávku spolkl. Jenomže se najednou šprajcl a teď každou podávanou lžičku testuje. Nejprve přivřenými rtíky procedí ochutnávku. Pokud se mu zdá vše v pořádku, otevře pusinku na zbytek. Běda však, chtěli-li jsme mu podat kapky na kašel. Pusinku držel na zámek. Nezbylo nic jiného, než použít menší násilí ;-) Dana se již dopředu těší na očkování proti obrně na lžičku ;-) Vojtíšek se staví na gauči :-)
Martinka si měla před Večerníčkem uklízet svoje vlastní hračky. Namísto toho se uchýlila do kouta a jala se přendávat poklady z batohu, do kočárkové tašky. Dana ji upozornila,"Martinko, pokud nebudeš uklízet hračky, tatínek je sbalí a dá do tašky!" (Abyste to věděli, hračky v tašce by si odnesli čerti do pekla ;-) ) Martinka se pustila honem do úklidu. Jenom nafukovací balónek zůstal ležet na koberci. Proto jsem ho zvedl ze země. Martinka hned křičela,"Balónek nemůžeš dát čertům, ždyť by jim prasknul v peklé, prasknul by jím!" :o)
Martinka se po umytí u postýlky převlékala do pyžamka. Zula si bačkory a po chvíli jednu pokládala na radiátor. Udiveným hláskem konstatovala,"Ona je nějaká divně mokrá, ta botá!" Zeptal jsem se jí,"Jak se ti mohla ta bačkůrka namočit, Martinko?" Martinka nevinným hláskem odpověděla,"Nóó, v tom nočníku bylo maličko čůrání a ona tam maličko padla ta botá!" Úplně sama, že ano? :o)
Vojtíšek dnes usnul Daně při kojení a pak rázem procitl, když si chtěl s největší pravděpodobností odříhnout. Z odříhnutí se vyklubalo rázné odblinkutí a Vojtíšek se zcela probral. V postýlce pak řádil, otáčel se na bříško, hlavou se narazil až do tyček, bavil se nahlas, prostě nějaké spaní ho vůbec nebralo. Začal jsem mu proto domlouvat( Dana se právě sprchovala),"Vojtíšku, spinkej, všechny děti už dávno spí!" Zpod peřiny za mnou se však ozval Martinčin protestující hlásek,"Nené, to není pravdá, já taky nespím, hihihi!" Dostala mě ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist