Článek na serveru:  http://www.emartinka.cz

Aneb Internetová rodina, miminka, děti, neplodnost a metody její léčby

Ze dne: 06.02.2004
Martinčin věk - měsíce: 36
Rubrika: Deníček


Martinka prodělala zánět středního ucha !! :-(

Martince se po zákroku velice ulevilo...
Dnes v noci, přesněji řečeno k ránu se Martinka probudila s velikým brekem. Dana hned vyskočila a jala se Martinku utěšovat,"Martinko, copak je ti, copak tě bolí? Prosím nebreč, ať nevzbudíš Vojtíška!" Martinka brečela a nebyla schopná popsat, co ji vlastně trápí. Dana se tak příliš nevyspala.
Po celé dopoledne bylo na Martince znát, že něco není v pořádku. K velkému překvapení v deset hodin usnula na gauči, aby se záhy s velkým řevem probrala. Dana mi pak vysvětlovala,"Martinka mi sice nechtěla povědět co ji vlastně bolí, ale na druhou stranu - neustále si sahala na pravé ouško. Když jsem chtěla to samé provést já sama, uhýbala mi!" Z toho důvodu zatelefonovala naší paní doktorce. Doktorka však odpoledne neordinuje, proto Daně vzkázala,"Nechám Vám doporučení přilepené na dveřích, zajeďte s Martinkou na ušní!" Dana obratem zavolala mě,"Ahoj, můžeš okamžitě přijet domů? Pojedeme s Martinkou na ušní!" Co se dalo dělat, Martinka je přednější, proto jsem zanechal rozdělané práce a uháněl k domovu.
Martinka mezitím opět usnula na gauči. Zatímco jsem strojil Vojtíška, Dana ji chtě nechtě musela probrat. Martinka opět brečela a téměř nekomunikovala. Stejné to bylo i u paní doktorky. Do ordinace nakráčela pouze Martinka s Danou a já zůstal v čekárně s Vojtíškem v autosedačce. Z ordinace se za celou dobu neozval žádný křik a najednou se otevřely dveře. Z nich vyšla Martinka bledá jako stěna. Zavřela za sebou, najednou ji to natáhlo a první šavle z ní letěla na podlahu. Další jsme směřovali do umyvadla, kam jsem Marťu honem donesl. Poté Martinka prohlásila,"Už je to doblý, tatínku!" V autě mi pak Dana líčila, co se vlastně v ordinaci dělo. Doktorka se podívala Martince do pravého ouška. To však vypadalo zdravě. Zato v levém nalezla hotové boží dopuštění. Za pomocí nástroje vytáhla veliký mazový špunt. Hned ho komentovala,"Neměli byste Martince vůbec čistit ouška tampónky. Vidíte, tan maz se utemoval až dozadu. Ouška stačí vytírat na okraji, uvnitř se čistí samy!" Po odšpuntování ouška doktorka nalezla uvnitř nateklý bubínek. Nezbývalo nic jiného, než ho propíchnout. Doktorka Martince vysvětlovala,"Martinko, uvnitř žije zlý skřítek, který tě moc trápí. Musím ho takovým nástrojem vypíchnout!" Jak řekla, tak se stalo. Martinka statečně držela a ani nepípla. Svým chováním velice překvapila paní doktorku. Jako malý jsem podstoupil podobnou operaci nejméně třikrát a pokaždé mě museli držet alespoň čtyři doktoři a navíc i nějaké sestřičky. A toho křiku, co Vám budu povídat ;-)) Vojtíšek v kleci ;-)
Cestou od paní doktorky se Dana zastavila v lékárně, zatímco my s Martinkou a Vojtíškem počkali v autě. Právě v tu chvíli jsem Marťu vyfotil na titulní fotografii. Nevypadala moc dobře, viďte? Během odpoledne a podvečera se však její stav velice zlepšil. Jenom ty kruhy pod očičkama ne a ne zmizet. Martinka se ještě musí pořádně vyspinkat.
Doktorka nám předepsala následující léčbu - do zdravého ouška kapky Otobacid a do nosánku Otrivin spray. Martince se nesmí dostat voda do ouška a příští pátek se máme zastavit na kontrolu. Doktorka nám ještě poradila,"Aby se podobná situace neopakovala, je nutné Martince při rýmě vykapávat nosánek. Ty kapky nejsou až tak důležité kvůli rýmě, ale hlavně proto, aby se nic nedostalo do středního ucha. Zvláště pak, je-li Marťa na toto náchylná!"
V návalu událostí jsem tak nějak pozapomněl na Vojtíška - kašle stále, ale rýma ho tolik netrápí jako Martinku. Příště se budu Vojtíškovi věnovat více. Protentokrát si alespoň klikněte do fotoalba na novou fotku s komentářem ;-)

Pro více informací a vstup na server si klikněte na http://www.emartinka.cz





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist