Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Vojtíškova věku(měsíce):
  1  2  3  4  5

Kontrola u doktorky...


  Článek ze dne: 22.08.2003Přečteno: 3155 x  


Dnešní den, tedy ve črvrtek jsme se měli přijet podívat s Vojtíškem k zastupující paní doktorce, na zvážení a kontrolu. Stálí čtenáři vědí, že naše dětská doktorka si právě užívá dovolenou a další prohlídku u ní máme absolvovat až druhého září. Právě kvůli té dlouhé mezeře Dana povídala,"Zkusím nás objednat k zastupující doktorce, abych měla Vojtíška zváženého a jasně viděla, že přibírá!" Na jednu stranu má pravdu, Vojtíšek s jídlem zlobí a těžko odhadovat, kolik mlíčka vlastně vypije.
V práci trávím již druhý den úplně sám(Normálně tam jsou dva kolegové na směně a já pouze dopoledne jako vedoucí), musel jsem opustit pracoviště a doufat, že to tu hodinu provoz přežije. Zakázek je spousta a všechno musí jet na více než 100% ;-)) Doma už na mě čekala oblečená Martinka, Dana a Vojtíšek. Vojtíšek se nám v sedačce rozeřval a uklidnilo ho až rychlé couvání po hrbolaté cestě, jenž pro změnu nedělá dobře Daně ;-))
Martinka celou cestu hryzala jablíčko a neodložila ho ani v ordinaci. Do ní nás sestřička vpustila bokem, abychom s Vojtíškem zbytečně nechodili do čekárny. Já ho vytáhl ze sedačky a Dana následně svlékla. Pak už ho nesla plna očekávání na váhu k sestřičce. Položila ho a pak nezbývalo nic jiného, než sledovat sestřičku během posunování závaží. Konečně se jazýčky váhy ustálily a na stupnici se tak dala odečíst hmotnost - 5,65kg. Tohle Dana nečekala. Minulý týden ve středu jsme na té samé váze navážili 5,3kg. Tak to je slušný přírustek, viďte? A to si Dana dělá starosti, že Vojtíšek nechce pořádně tahat. Však hned doktorce povídala,"Já se snažím, aby Vojtíšek něco vypil, hodinu ho přemlouvám a on nic nechce. Jako by o moje mlíčko neměl zájem. Teď mám potvrzeno, že hlady netrpí. Asi se stihne napít v té první fázi kojení, kdy i deset minut v kuse tahá. Nedá se nic dělat, nenechám ho tak dlouho trápit a raději se pokusíme prodložit pauzy mezi jednotlivými jídly!" Poté se Dana obrátila na mě,"Tak přesně tohle jsem potřebovala, pořádnou psychickou podporu!" Měla pravdu, poslední dny si kolikrát navečer sáhla na dno svých psychických sil. To když se Vojtíšek u kojení zlobil, sotva mu mlíčko nateklo do pusinky. Prskal přitom jako křeček ;-))
Když už byl Vojtíšek rozbalený, doktorka si ho řádně prohlédla. Přitom komentovala,"No ty jsi hezký kluk Vojtíšku, tělíčko máš pěkné, potníčky už také mizí. Tváříš se také moc spokojeně, ne jako minule!" Pak se zeptala,"Bříško už ho moc nebolí? Kolikrát dáváte kapičky SAB Simplex? Třikrát denně? Aha, čtyřikrát! Tak pokračujte a já Vám na ně ještě napíšu recept!" Sotva nám podala recept, zaměřila se na Martinku,"Ahoj Martinko, ty jsi hezká holčička. Staráš se doma o bratříčka?" Martinka se kroutila a potichoučku povídala,"Jóó starám! A mám novou zátěrku tam na židli v kuchyni!" "Jakou zástěrku, Martinko!", optala se doktorka. Dana jí vysvětlila,"To máme na jídlo, místo bryndáčku, aby si Martinka pomalu zvykala do školky!" Doktorka pokývala hlavou,"Jojo, to už jsi velká hočička, když půjdeš do školky!" Martinka by teoreticky měla nastoupit po Novém roce. Už teď se moc těší, hlavně na své kamarádky :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

2 měsíce

 (11066) 02.09.2003
Opět u naší doktorky :o)

 (3155) 22.08.2003
Kontrola u doktorky...

 (3302) 13.08.2003
Proč Vojtíšek stále křičí ?





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist