Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Martinčina věku(měsíce):
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37
  38  39  40

Martince je 34.měsíců...


  Článek ze dne: 21.11.2003Přečteno: 13765 x  


Během uplynulého víkendu naše Martinka oslavila svoje "třicetičtyřměsíční" narozeniny a tak se konečně dostávám k napsání bližšího článku. Vzhledem k narození Vojtíška se poslední dobou více zaměřuji v popisování nových dovedností na něho a na Martinku poněkud zapomínám. Pokusím se protentokrát vše napravit ;-)
Martinka již ani náhodou nepřípomíná to miminko, jímž byla před necelými třemi lety. I když si na něho znovu hraje. Dana například uchopí Vojtíška do náruče a Martinka na mě hned žadoní,"Tatínku, vemeš mě jako miminko?" Vezmu ji také do náruče, jenomže rázem všude trčí samá ruka a noha. Martinka nám poněkud povyrostla.
Co se týče samostatného svlékání a oblékání, to už umí dávno. Pokud chce, dokáže se během pár minut úplně sama převléknout z pyžamka do věcí na ven. Za chvíli stojí na chodbě a chce zašněrovat nazuté boty. Ano, zavázat tkaničky doposud nedovede ;-) Jak jste si jistě všimli, záměrně jsem zdůraznil slova pokud chce. Martinka se totiž poslední dobou strašlivě loudá s oblékáním a je schopná tuto činnost provozovat i třičtvrtě hodiny. Hlavně po odpoledním spaní. Neustále ji musíme honit a semtam i s něčím pomoci.
To samé, co jsem uváděl v předchozím odstavci je schopná provozovat i s jídlem. Martinka se umí sama najíst, jenomže kolikrát nechce. Pokud patříte mezi stálé čtenáře, jistě si vzpomenete, že Martinka a jídlo je v naší rodině neustálý boj. Občas se ji snažíme nějak motivovat k samostatnému jídlu,"Martinko, pokud nebudeš sama jíst, nemůžeš jít do školky. Paní učitelka přece nemůže každého krmit. To by nedělala nic jiného!" Na to má Martinka protiargument,"Až já budu chodit do školky, budu hamat sama!" :-) Jinak, mezi její nejoblíbenější jídla patří cokoliv s čečupem. Jako například hranolky, langoše, toustíčky a třeba i bramborová kaše ;-) Dokud bylo v létě hodně čerstvé zeleniny, Martinka baštila kila salátových okurek a rajčátek. V tuto roční dobu již kupovaná rajčata tolik nechutnají, proto je prokládá kyselými okurkami. To víte, maminka měla za mlada moc ráda cokoliv kyselého a Martinka je v tomto směru zcela po ní ;-)
V jednu chvíli svého života procházela Martinka obdobím, kdy nechtěla moc pít. A to cokoliv. Následně jí zachutnal dětský čaj Leros Baby a nic jiného prakticky nevyžaduje. Kolikrát Dana v noci kojí Vojtíška a směrem od Martinčiny postele se ozývá stále stejná prosba,"Maminko prosím já ci čaj, já ci čaj, já ci čaj!" Martinka opakuje větu jako kolovrátek. Nepřestane, dokud nedostane svoji vytouženou lahvičku s čajem. Když byla Dana s Vojtíškem v nemocnici, Martinka stála po ránu u mojí postele a opakovala prosbu o čaj. Jelikož jsem nemínil ani oči otevřít, začala do mě bušit prázdnou lahvičkou, abych se konečně probral. Pití čaje z lahvičky s násoskou ji drží doposud. Sice se občas nechá přesvědčit a nalejeme jí čaj do skleničky či hrníčku, ale lahvičku si stále hlídá :o)
Na závěr Vám ještě nastíním další Martinčiny dovednosti. S naprostou jistotou ví co je to jedna věc a dvě věci. S určováním většího počtu si již starosti nedělá, to Vám počítá jedna, dvěé, či, čiži, pěét, osm, deset, dvanáct, osmnáct, desenáct. Jak vidno, číslovky zná, ale nechápe jejich význam. Podstatně jiná situace je s geometrickými tvary. Spolehlivě poznává kolečko, oválek, čtvereček, měsíček, trojůhelníček a hvězdičku. Ovšem takový obdélník, dá pořádnou fušku. Zrovna minulý týden jsme měli půjčené cédéčko s hrami a Martinka mi na počítači předváděla svoji zručnost. Objevil se tam na monitoru obrázek s vysekanými tvary. Dětský hlas se ptal,"Najdeš, kde je čtvereček, kolečko..?" Martinka zručně klikala a po každém kliknutí se obrázek doplnil. Počítač ovládá se stále větší zručností, jenom ho v tomto případě nenechávala domluvit a klikala příliš rychle. Ono totiž celé cédéčko se všemi úlohami mluvilo :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

33 měsíců

 (13765) 21.11.2003
Martince je 34.měsíců...





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist