Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Martinčina věku(měsíce):
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37
  38  39  40

Proč Martinka pokašlává ?...


  Článek ze dne: 29.04.2003Přečteno: 8996 x  


Včera jsem takříkajíc přesvědčil Danu, aby dopoledne zatelefonovala Martinčině doktorce a domluvila případnou návštěvu. Abych Vám to vysvětlil, Martinka již téměř dva měsíce ošklivě pokašlává. Minule nám doktorka povídala,"Martinka vypadá v pořádku, s tím kašlem asi teď nic neuděláme, Martinka by měla více a pořádně smrkat!"
Bohužel se její kašel příliš nezlepšil. I když ono je to sporné. Byly dny, kdy nezakašlala a pak zase naopak. Přitom stačilo, aby se holky dostaly někde do společnosti jiných dětí, Marťa zakašlala a už se maminky s obavami ptaly,"Copak to Martince je, že tak ošklivě kašle?" I z toho důvodu jsem Danu přesvědčoval, aby se doktorka na Marťu ještě jednou podívala. Jeden nikdy neví, vždyť loni v létě prodělala zápal plic. Mimo jiné bych chtěl s Martinkou občas někam vyjet na kole a chci mít jistotu, že jí nic není.
K paní doktorce jsme byli objednaní na jedenáctou, musel jsem si na chvíli odskočit z práce. Martinka se tvářila naprosto spokojeně a vzhledem ke skutečnosti, že jí nic netrápilo, brala celou návštěvu v ordinaci s nadhledem. Vždyť už cestou vykládala,"Pudeme k dotorce, otevžu pusu, takle, paní dotorka podívá, udelám ááá!" Pěkně si to připravila, jenomže se jí doktorka do krčku ani nepodívala. Pouze jí vyhrnula tričko a chvíli luxovala hrudníček a pak zádíčka stetoskopem. Jaký je závěr? Na průduškách je všechno v pořádku, příčinou kašle je špatné smrkání a prostě si Martinka stále tak nějak nemůže vyčistit krk. Já tomu sice nerozumím, ale je to prý jako začarovaný kruh. Proto Martinka dostala sirup Claritine, měl by jí pomoci ten kruh konečně rozetnout ;-)
Když už jsem mluvil o Martinčině pohodové návštěvě u doktorky, víte čeho si doktorka všimla? Martinka poslední dobou lépe jí a je to na ní vidět. Už není taková chodící kostřička. Prostě je teď akorát. Paní doktorka Martinku chválila,"Teda Martinko, já jsem tě už delší dobu neviděla, ale jsi taková kulatější, líbíš se mi. Kromě toho máš úplně zdravou barvu!" Martinka chválu přijímala s mírným plazením jazýčku střídavě na doktorku, střídavě na sestřičku a vše doprovázela šibalským pohledem :o)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...

11.5.2003   21:52:42   Zdena
   
Chtěla bych Vám říci, že s tímto kašlem má problémů hodně dětí, většinou se příčina ani nezjistí. Nerozumím ale proto Vašemu rozhodnutí zařadit Martinku do dětského kolektivu tak strašně brzy, jak o tom ve svých článcích často píšete. Proč? Vždyť maminka bude doma s miminkem a není proto důvod Martinku do mateřské školy dávat tak brzy. Co by jiní rodiče dali za to, aby byli s dítětem doma co nejdéle, zvláště, když má zdravotní potíže. Já jsem učitelkou mateřské školy a proto vím, jak to ve většině případů bývá. Méně odolné děti mívají jeden infekt za druhým a stává se z toho začarovaný kruh. Znám i mnoho případů, kdy musela maminka i ukončit pracovní poměr a být s dítětem doma. Proto zvažte své rozhodnutí. Martinka si dětského kolektivu ještě užije, nebojte se. Nic se nemá uspěchat. Také by mě zajímal názor Vaší paní doktorky, mluvili jste s ní o tom? Také to musíte brát z toho hlediska, aby se Martinka necítila najednou odstrčená kvůli sourozenci a nezačala na něj žárlit.

13.5.2003   7:32:43   Radek Lehký
   webmaster@emartinka.cz
Děkuji za Váš příspěvek. S kašlem to asi nebude zase tak žhavé, Martinka dostala při minulé návštěvě u doktorky takový sirup a už nekašle. Jinak, Martinka se do školky moc těší a přesvědčuje nás o tom při každém odpoledni pořádaném pro předškolkové děti. Podle našeho názoru, pro ni bude lepší kontakt se známými dětmi, než trávit celé dny doma. Na vesnici totiž nejsou takové možnosti, abychom si vyšli někam do parku, kde by si Martinka mohla s dětmi jejího věku více pohrát. Vždyť jdeme například odpoledne na procházku a nepotkáme za hodinu jediné dítě. S doktorkou jsme již školku konzultovali a v žádném případě není proti.


 Články na serveru

27 měsíců

 (14051) 12.05.2003
Očkování a dopravní přestupek

 (8996) 29.04.2003
Proč Martinka pokašlává ?...

 (3905) 21.04.2003
Velikonoce - "Já du koledůvat !!"





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist