Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Martinčina věku(měsíce):
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37
  38  39  40

Velikonoce - "Já du koledůvat !!"


  Článek ze dne: 21.04.2003Přečteno: 3908 x  


Velikonoční vajíčka :-)
Dnes po ránu Martinka vyfasovala svoji pomlázku a ihned začala všechny vyplácet. Však také měla koho. Když vyšlehala babičku, pěkně jí přitom pověděla naučenou koledu Hody, hody, doprovody.... Martinka posléze zjistila, že za odříkanou koledu dostane nějaké sladkosti a vajíčko. Proto se vrhla do koledování s vervou, až už doma nebylo koho vyšlehat pomlázkou. Po chvíli již stála u vchodových dveří a brala za kliku. Křičela na celé kolo,"Já du koledůvat. Já ci koledůvat!" Tato slova ostatně vykřikovala po celou dobu chození po vesnici ;-)
Martinka dostala papírovou tašku na koledu, pomlázku a tak byla připravena na odchod,"Můžu já jít s pomlázkou ven?", ozývalo se ode dveří. Postupně jsme obešli všechny známé a Martinka se snažila. Koledu však povídala pouze na první zastávce. Dostala nějaké čokolády a vajíčko. Děda Martince poradil,"Martinko, to vajíčko si hoď do tašky a můžeme jít!" Martinka uposlechla dědu doslova, dobře mířenou ranou vhodila vajíčko do tašky, až se ozvalo zakřupání jeho skořápky.
Na druhé zastávce Martinku zajímala hlavně veliká zahradní houpačka. Okamžitě na ni vylezla a nějaká koleda ji v tu chvíli nezajímala. Až na několikeré zavolání přiběhla. Zatímco se děda napájel nejmenovanou lihovinou (Já měl smůlu, neboť jsme odpoledne museli odjet k hradecké babičce a následně i domů ;-) ), Martinka se mezitím vrhla na jednohubky. Bohužel z nich pouze chtěla obrat oblíbené kyselé okurky :o)
Sotva jsme vyšli ven, Martinka za proslovu,"Já du koledůvat!", vyběhla opačným směrem, než kam jsme chtěli jít my. Následně nechtěla jít po kraji silnice a tak s sebou plácla doprostřed vozovky. Já se s ní totiž přetahoval a Martinka si stála za svým. Když nechce, tak nechce, prostě se začne vztekat. Na naší třetí zastávce dostala Martinka opět několik sladkostí a vajíčko. Po mém předchozím poučení uložila vajíčko opatrně na dno své tašky. To že s taškou po chvíli bouchla o zeď, je už věc jiná ;-)
Na čtvrtém stanovišti nám Martinka ukázala, že se neztratí. Paní domu jí nabídla mísu se sladkostmi a přitom povídala,"Vybereš si Martinko?" Martinka si skutečně vybrala. Zalovila v míse a vytáhla čokoládového zajíčka. Otázala se,"Můžu?" a v okamžiku do tašky přihodila i čokoládové vajíčko. Přitom se na paní zahleděla a ta pouze konstatovala,"Teda, ty oči, celý tatínek. Jak já ti můžu odolat to tedy nevím!" I přes Martinčinu úpornou snahu přinést domů co nejvíc, jsem se snažil některé věci vrátit. Přece jenom dostala spoustu koledy od babiček a mimo jiné, doma má sladkostí celý košík. Snažíme se totiž normálně nedávat Martince příliš sladkého a my s Danou také nesníme čokoládu na posezení ;-)
Další část cesty strávila Martinka za mým krkem na koníčku. Nedalo se jinak, to bychom nikam nedošli. Na naší poslední zastávce Martinku zaujala koleda pronesená jedním mírně unaveným strejdou. Zněla takto Koleda, koleda bum, dejte vejce nebo rum. Sotva ji Martinka zaregistrovala, ihned si ji zapamatovala a uložila do složky Oblíbené. To mi dokázala po chvíli její citací ;-)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

27 měsíců

 (14062) 12.05.2003
Očkování a dopravní přestupek

 (8998) 29.04.2003
Proč Martinka pokašlává ?...

 (3908) 21.04.2003
Velikonoce - "Já du koledůvat !!"





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist