Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle Martinčina věku(měsíce):
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20
  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37
  38  39  40

Martinčin Štědrý večer


  Článek ze dne: 26.12.2002Přečteno: 3145 x  


Letošní Štědrý večer jsme si spolu s Martinkou pěkně užili. Ale začněme hezky od začátku, tedy od odpoledne.
Oblékli jsme se a vyšli původně na malou procházku. Mimo jiné k sousedům zapůjčit si kameru a na hřbitov zapálit dědečkovi svíčku. Jenomže u sousedů se chystali na hřbitov také, takže jsme se po návštěvě hřbitova vydali na větší procházkové kolečko po vsi. Celkově nám pobyt venku zabral hodinu a půl. Navrátili jsme se pěkně vyvětraní a vymrzlí.
Na chvíli jsem si musel lehnout a srovnat si záda, po předvčerejším pádu s Martinkou to stále není ono. Poté jsme se s Martinkou pustili do oživení kamery. Sousedi ji prý nějakou chvíli nepoužívali a tak nebylo jisté v jakém stavu se nachází akumulátor. Martinka mi přitom asistovala a neustále odnášela různé komponenty z kufříku. Nakonec se největším problémem ukázal svítící symbol kapky v hledáčku. Přes hodinu trvalo vyschnutí kamery, než se stala schopnou provozu. Dalším a méně významným problémem se jevila vybitá vnitřní baterie, takže máme natočený Štědrý večer s datumem 01.01.1990 :o)
Konečně je kamera připravena k použití, my převlečení a zasedáme k večeři. Martinka je sice upozorňována, že nemá vstávat od stolu, ale poslední dobou běhá i několikrát během jídla na nočník. Ani dnes neporuší tradici. Z celé večeře nakonec Martinka pouze ochutná kousek kapra a porýpe se v bramborovém salátu. Tím s večeří končí. Odvádím Marťu na chodbu a Dana mezitím přesunuje dárky pod stromeček. Po chvíli se vyměňujeme a já přenáším svoje. Zazvoním zvonečkem a už točím Martinčin příchod a jásání nad tou hromadou dárků,"Jéjé stomeček svítí, dáárečky, robalím!" Martinka rozbaluje dárečky :-)
Martinka se pouští s Danou do dárků a já střídavě natáčím na VHS, fotím na klasický foťák a semtam popadnu digiťák. Prostě náročná akce ;-) Až budu mít k dispozici klasické fotky, naskenuji je a samozřejmě zveřejním.
Vše probíhá v pohodě až do okamžiku, kdy se v rozbaleném dárečku objevuje černá hlava plyšového pejska od babičky. Martinka prudce couvá s vyděšeným výrazem ve tvářičce a křičí,"Bojím, bojím, ne, ne!" Dana ji uklidňuje,"Martinko, to je pejsek, ten nic nedělá!" Martinka opakuje,"Pejsek nedělá, nebojím, nebojím, pejsek pro miminko, nebojím!" Dana vytahuje pesana z krabice a tahá ho za vodítko. Po prvním zatáhnutí pejsek štěká a vrtí ocáskem a po druhém chodí. Martinka před ním zalézá do kouta a nemůžeme ji odtamtud dostat. Pokládám pejska za sáňky, aby na něj Marťa přímo neviděla. Stejně ho celou dobu pohledem bojácně vyhledává. Pejsek, kterého se Martinka bojí :-) (Dnes večer, 25.12. jsme si prohlíželi záznam videa a zachycení Martinčiny reakce na pejska je prvotřídní. Jednoznačně to stojí za zaslání do TV pořadu Neváhej a toč. Musím ještě záznam přetočit na nějakou jinou kazetu, to ale až doma. Myslím, že se moc dobře pobaví i tím datumem pořízení záznamu ;-) ).
Od této chvíle otevírá každý dárek s obavami. Porozbalí papír a opakuje,"Nebojím, nebojím, pejsek je tam, plyšovej, nedělá nic!" Při rozbalení plyšového batůžku-medvídka následuje stejná reakce jako předtím s pejskem. Nechce se k méďovi ani přiblížit. Až při objevení plyšového maňáska-Františka z Kouzelné školky(Pro zahraniční čtenáře - to je dětský pořad z TV :-)), radostně piští a mazlíkuje se s ním. Haló haló babičko, jedu za tebou :-)
Dalším dárečkem z něhož je Marťa vyloženě nadšena se stává dětský plážový stan. Dana jí ho staví vedle stolu se stromečkem a Marťa do něj během chvíle tahá hračky a usídluje se tam s nimi.
Tak, konečně jsou dárky rozbaleny a Dana telefonuje z pevné linky babičce. Martinka se během telefonování stíhá skamarádit s plyšovým medvídkovým batůžkem. Černého pejska se ovšem stále bojí.
O půl deváté jdu Martinku alespoň umýt. Původně se měla koupat, ale já už nemám síly. Martinka je plná dojmů a neustále mi popisuje svoje dárky, stromeček a vše okolo. Po umytí jde Martinku uložit Dana. Ptá se přitom Martinky,"Martinko, které dárky se ti líbily nejvíc?" Martinka pohotově odpovídá,"Pejsek a medvídek!" Hmm, tak to nakonec vyhrály na plné čáře ty dvě hračky, kvůli kterým měla dnes večer největší problémy ;-)
Konečně Marťa leží ve své postýlce a Dana odpočívá vedle mně na gauči. Martince trvá usínání téměř hodinu, až do deseti. Neustále v postýlce komentuje svoje dárky, například,"Martinka dotala dárky, ponožtičky, no jóó, ponožtičky na nožičky, kásný, nový, paleček koukat nebude, jóó. Pejsek černej, nebojíím, po miminko bude, nebojím, plyšovej je, nedělá nic, nebóój!" :o)
Je právě deset hodin a náš klidný Štědrý večer může začít. Zapínáme televizi a v klidu trávíme poslední dvě hodiny večera... ;-)

Verze pro tisk...

Přidat komentář...


 Články na serveru

23 měsíců

 (8580) 13.01.2003
Oslava druhých narozenin...

 (2752) 08.01.2003
Martinčina mobilní komunikace

 (2912) 29.12.2002
Jak usínáme...

 (3145) 26.12.2002
Martinčin Štědrý večer

 (2794) 21.12.2002
Ze sáněk neslezu...

 (2677) 17.12.2002
Martinka se vozila u zubařky...





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist