Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Vyberte si články podle měsíce těhotenství:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9

Jde to s námi z kopce - 24.týden


  Článek ze dne: 25.03.2003Přečteno: 9702 x  


Dana měla v posledních dnech pocity jakoby tvrdnoucího bříška, i když ve skutečnosti k úplnému ztvrdnutí nedošlo. Poprvé si tohoto jevu pořádněji všimla 13.března. Už se chystala k doktorce minulý pátek, ale nakonec jsme raději volili víkend u rodičů. Jak Dana říkala,"Kdoví, kolikrát tam ještě budeme moci jet!"
Podivné pocity v bříšku měla Dana hlavně po delším stání, nebo zdlouhavém chození po venku s Martinkou. I když na druhou stranu, v sobotu jela se švagrovou a dědou nakupovat do Makra a strávili tam témeř dvě hodiny. Bříško se po celou dobu nijak zvláště neozvalo.
Dnes dopoledne ordinovala gynekoložka ve vedlejší vesničce a tak se tam Dana jela pro jistotu ukázat. Hlavně proto, abychom něco nezanedbali a miminko se příliš rychle nedralo na svět jako v případě Martinky. Doktorka však Danu pořádně prohlédla a neshledala nic v nepořádku. Cervix skóre stále na nule a miminko se má čile k světu. Jediný problém je tzv.dráždivá děloha. Stejnou diagnózu určila doktorka Daně už při prvním těhotenství. Znamená to, že může docházet k nežádoucím stahům a tím i tvrdnutí - děloha je přece jenom také sval. Dana dostala předpis na magnéziové tablety - má je brát zpočátku třikrát denně. Nakloněná postel v ložnici ;-) Dalším a hlavně důraznějším opatřením je spaní a odpočívání na nakloněné rovině. Abych Vám popsal o co jde - je potřeba aby Dana spala nohama nahoru. Podle doporučení by se nohy měly nacházet o dvacet centimetrů výše. O jak velký náklon postele se jedná, můžete posoudit sami na fotce. Nejlepší na tom je, že na stejné posteli ležíme spolu. Jsem zvědav, jak se mi bude takové spaní zamlouvat ;-)
Stejný problém s postelí jsme řešili již při prvním těhotenství. Tenkrát Dana doma spala na nakloněné posteli celý měsíc. Pak ještě měsíc v nemocnici. Moc doufáme, že to takhle bude v pohodě a nic horšího nás už nečeká :-(
Ihned po odpoledním návratu z města Dana povídala,"Radku, měl by jsi se podívat na tu postel! Je potřeba ji zvednout pořádně a hlavně stabilně!" Minule jsem pod nohy narovnal knížky, protentokrát se ukázalo nezbytné vymyslet něco lepšího. Hlavně kvůli Martinčině bezpečnosti - postel ji láká a leze pod ní. Ve stodole ležela prázdná silnostěná papírová trubka a tak jsem z ní pilkou nařezal prodloužené nohy, nasadil je na postel a hotovo. Zátěžové testy jsou jž provedeny a řeknu Vám - dopadly na výbornou :o)
A jak je na tom miminko? Roste a roste. Mimo to pěkně v bříšku řádí, což lze postřehnout i pouhým okem. Někdy se takto s Danou bavíme a miminko večer pozorujeme. Občas kope i po ránu, když se ke mě Dana přitulí. Jako by mi chtělo povědět,"Táto, vstávej a běž už do práce!" ;-)


Jak se vyvíjí miminko v 24-tém týdnu?

- miminko je dlouhé asi 30cm a jeho hmotnost činí přibližně 570g
- stále ještě nemá tukovou tkáň, takže je pěkně hubené
- vyvíjí v bříšku velikou aktivitu - procvičuje vyvinuté svaly na nožičkách a ručičkách - prostě kope
- jako kopání může matka vnímat i jeho kašlání či škytání
- miminku se vyvíjejí potní žlázy




Verze pro tisk...

Přidat komentář...

20.2.2006   18:26:09   Martina
   martina.kabelova@seznam.cz
Ležení nohama nahoru je totálně k ničemu. Tahle rada je na úrovni nějakých babských pověr, ale spíš hůř. Protože taková bába by Vám třeba mohla předepsat bylinky, které by skutečně pomohly. To se v případě ležení na nakloněné rovině opravdu stát nemůže. Zato se ale může stát, že se dítě obrátí pánevním koncem, protože svou hlavičku přirozeně otáčí po směru gravitace.

23.9.2006   23:04:01   petra
   
Tak to je tedy zajímavé - dlouhým sezením v těsných botech mi natekly posléze oba kotníky, díky "babské radě" jsem je nechala přes noc právě v nakloněné rovině a světe div se, ráno bylo vše o.k. Takže ona ta babská rada pomáhá, stalo se mi to totiž dopoledne toho dne, samo od sebe to do večera nesplasklo, takže na tom něco asi bude....

9.7.2009   13:36:36   Martina
   martina.kabelova@seznam.cz
Petro, článek o voze a ty o koze. Ani kdybys stála na hlavě, nezabráníš tím předčasnému porodu. Proti otokům nohou to samozřejmě funguje dobře. Tak zas někdy nanapsanou za pár let...


 Články na serveru

6 měsíců

 (16646) 14.04.2003
Těšíme se na miminko...

 (20683) 26.05.2003
Na které stavy si musíte dát pozor?

 (9702) 25.03.2003
Jde to s námi z kopce - 24.týden





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist