Stránky miminka,neplodnost,zajímavosti o dětech

 Hlavní menu
 NOVÝ BLOG
  - úvodní stránka
 ODKAZOVNÍK
  - naši partneři
 TĚHOTENSTVÍ
  - naše bříško Vojtíšek
 VOJTÍŠEK
  - novinky - deníček
  - míry a váhy
  - moje první...
 MARTINKA
  - novinky - deníček
  - Martinka po narození
  - míry a váhy
  - moje první...
 NAŠE NEPLODNOST
  - něco o rodičích
  - Martinka
 NEPLODNOST - léčba
  - metody IUI,IVF
  - metoda p.Mojžíšové
  - lidstvo má problém
 ARCHIV ČLÁNKŮ
  - deníček
 FOTOALBUM
  - naše fotografie
 ODKAZY
  - katalog odkazů
 DOMA
  - domácí pekárny chleba
  - u nás doma
  - rekonstrukce domu
  - písková filtrace bazénu
 WEBMASTER
  - vývoj eMartinky
 FAQ
  - co je to eMartinka?

 Kniha návštěv
- Napište nám
- Přečtěte si

Poslední zápis:
8.7.2006  10:58:29



 Naše ikonka
Přidejte si naši ikonku na vaše stránky
Přidejte
Pro vygenerování HTML kódu klikněte ZDE

 Webmaster
Pište nám na adresu dopisy@emartinka.cz

WEBMASTER
© LTX 2001 - 2024
Radek Lehký
Tel: 602138084
ICQ: 297193369

Veškeré dotazy a technické připomínky mi adresujte na
webmaster@emartinka.cz


Než se Martinka narodila...

Několik let nazpět...

Stejně jako většina párů jsme si plánovali dobu, kdy budeme opravdu chtít mít děti. Myslím tím mít dokončené vzdělání a být tak trochu zabezpečení a nezávislí na rodičích. To druhé se povedlo celkem rychle, neboť jsme se přetěhovali od rodičů z Hradce a začali budovat bydlení. Dana v té době studovala na matfyzu v Praze. Když dokončila školu, začala pracovat v jedné nejmenované softwarové firmě a tak jsme s dětmi ještě chvíli počkali, až si Dana vybuduje ve firmě nějakou pozici a jméno. Jak důležité to bylo, je vidět teď, když Dana vlastně může dále ve firmě pracovat a přitom je doma s Martinkou. I když je to hlavně výhoda Internetu.

Problémy...

Potom to přišlo, že už nemá cenu dále čekat, Dana vysadila podle rady svojí doktorky antikoncepci. Ale otěhotnět se stále tak nějak nedařilo. Po návštěvě paní doktorka poslala Danu na vyšetření do nemocnice a tam nic zvláštního nezjistili. Prý, problém by mohl být na mojí straně. Tak jsem byl poslán do specializované poradny ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Bylo to na jaře roku 1998. Do poradny jsem docházel asi jednou až dvakrát za měsíc a prostě nic důležitého nezjistili. Na podzim pan doktor dospěl k závěru, že by se mohli podívat i na Danu. Ta byla objednána zase v jiných termínech. Dost nás deptalo, že se takovéto společné problémy řeší nezávisle. Výsledkem bylo, že by nás mohli zkusit poslat na IUI což je Intro-Uterární Inseminace. Více o problému si můžete přečíst, když si kliknete na odkaz IUI,IVF. Je to nejjednodušší a nejpřirozenější metoda umělého oplodnění. Ale pan doktor říkal, že je potřeba více vyšetření a že se to dělá jinde a on nám musí dát doporučení. Celé se to táhlo až do léta 1999. Toužili jsme po tom, slyšet, že nás na IUI pošlou, Dana už byla dost na nervy. Všude okolo nás plno miminek a my nic. Pan doktor nám řekl, že nás zatím nikam posílat nebude, prý si máme dát přes léto klid. To bylo to poslední, co přispělo k našemu dalšímu ráznému kroku.

Řešení...

Řešením bylo rozhodnutí vzdát se všech výsledků předchozích vyšetření a začít vše znovu. Koncem září jsme poprvé navštívili soukromé chirurgické sanatorium Sanus v Hradci Králové, kde se nachází i specializované pracoviště Centra Asistované Reprodukce. Přišli jsme tam poprvé ve středu, pan doktor si nás vzal do ordinace spolu a to nás ihned potěšilo, že jsme o problémech hovořili společně. Vůbec nevadilo, že nemáme žádnou dokumentaci o vyšetřeních, prý si udělají vlastní. Ihned jsme byli v pátek objednáni na IUI za předpokladu, že ve čtvrtek zajedu na vyšetření na spermiogram. Prostě, nic najednou nebyl problém. Dana po tomto zákroku neotěhotněla a tak jsme postupně pokračovali v dalších IUI. Normálně se inseminace dělá asi pětkrát, ale Dana byla po páté v Sanusu na laparoskopické kontrole průchodnosti a zprůchodnění vejcovodů. Díky tomu bylo rozhodnuto zkusit ještě jedno a poslední IUI. Kdyby se nepovedlo máme se prý zastavit na sepsání formulářů na provedení IVF což je In Vitro Fertilizace, tedy mimotělní oplodnění. To ještě sestřička před provedením zákroku Daně říkala, že tam měli před nedávnem paní, která otěhotněla po poslední aplikaci IUI. A opravdu se to i v našem případě nakonec povedlo !
Chtěl bych poděkovat všem pracovníkům sanatoria Sanus za perfektní přístup a profesionalitu, nejenom v našem případě. Díky nim máme takovou zdravou a krásnou holčičku jménem Martinka.

Konečně, budeme mít miminko...

V červnu 2000, jsme přijeli k babičce do Pohřebačky na kolech a to byl víkend, kdy jsme pomocí těhotenského testu zjistili, že se vše konečně povedlo. Jeli jsme na kontrolu do Sanusu a opravdu na ultrazvuku měla Dana v bříšku zatím takové rostoucí maličké nic. Při dalším vyšetření po osmi týdnech jsme na monitoru uviděli malé stvořeníčko a jeho bijící srdíčko. To jsme byli v Sanusu naposled a pan doktor předal Danu k její paní doktorce.
Tím ovšem naše problémy neskončily. V září na ultrazvukovém vyšetření v Rychnovské nemocnici pan doktor najednou zvážněl a začal Daně přejíždět bříško ze všech stran, jako by něco hledal. Nakonec nám s vážnou tváří sdělil, že prý nevidí to co má vidět a vypadá to, že miminko má rozštěp horního patra. Poslal nás na odborné vyšetření do Fakultní nemocnice v HK. Jistě si dokážete představit, jaký to byl pro nás šok. Naštěstí se nejhorší domněnky nepotvrdily a odcházeli jsme z ultrazvuku s první fotografií naší Martinky.
Aby toho nebylo málo Daně začalo tvrdnout bříško. Tvrdnutí se opakovalo stále častěji a tak po vyšetření v Rychnově Daně sdělili, že se maličko otevírá a aby se situace nezhoršovala, bude muset doma ležet v posteli s nohama nahoru. Podložil jsem postel knížkama a sám spal na gauči v obyváku. Postel totiž musela být v nohách o 20cm výše než u hlavy.
Na dalším vyšetření nám sdělili, že Dana bude muset zůstat v nemocnici až do porodu. Riziko možného otevření bylo moc vysoké. Větší část prosince jsem jezdil každý den z práce za holkama do nemocnice. Den před Štedrým dnem pustili Danu domů, aby jsme mohli oslavit vánoce. Vzhledem k situaci jsme 24.prosince museli jet ráno zpět do nemocnice. Problémem bylo, že se Martinka neotočila a byla nožičkama dolů. Kromě toho měla jednu nožičku normálně pokrčenou a druhou nataženou. Bylo to stoprocentně na porod Císařským řezem a to pokud možno okamžitě po odtečení plodové vody.
15.01.2001 před první hodinou ranní mě konečně probudil telefon, volala Dana, že voda odtekla a vezou ji na sál. Myslím, že jsem udělal rychlostní rekord v jízdě do Rychnova. Policisté by ze mě asi radost neměli. Přiběhnu do porodnice, sestra mi hodila nějaké oblečení, a volá,"Nějak si to oblečte a běžte na sál!" Tak jsem se "nějak" oblékl a mohl být přítomen narození naší Martinky. Ne bezprostředně, pouze za sklem, přece jenom je to operace a musí se udržovat větší čistota.

Pokud si chcete přečíst podobný a v mnohém dramatičtější příběh, klikněte si na odkaz miminka ze zkumavky. Máte i Vy podobné zkušenosti a chtěli byste se o ně podělit s ostatními čtenáři na našich stránkách? Pak neváhejte a pište mi na adresu radek@emartinka.cz.
 Odkazy - neplodnost
Doktoronline.cz
Odborné stránky
Neplodnost.cz
Možnosti léčby neplodnosti v ČR
Mamita.cz
Časopis pro maminky i zdravotníky
Ratolest.cz
Projekt zaměřený na podporu léčby poruch plodnosti
Mateřská-naděje.cz
Pomoc ženám marně usilujícím o prožitek mateřského štěstí
Imunologie.cz
Neplodnost může být způsobena i imunitní reakcí organismu

 Centra Asistované  Reprodukce
Sanus Hradec Králové
CAR Praha
Pronatal Praha
GEST Praha
Iscare Praha
I.klinika PRAHA
II.klinika PRAHA
Helios Brno
UNICA Brno
LAUREA Brno
CAR 01 - Brno
REPROMEDA Brno
FERTIMED Olomouc
Gyncentrum Ostrava
CRM Zlín
Klinika Olomouc
ART České Budějovice
CAR Plzeň
NATALART Plzeň

 Martinka - novinky
 (36850) 10.06.2004 - 
Výlet do Olomoucké ZOO...
 (15143) 09.01.2004 - 
Kontrola u zubařky...
 (13764) 21.11.2003 - 
Martince je 34.měsíců...
 (13533) 22.09.2003 - 
Návštěva v ZOO...
 (13244) 15.09.2003 - 
Usínání, to je zábava ;-)
 (21508) 09.08.2003 - 
Neštovice na Korfu...
 (13541) 29.06.2003 - 
Jak jsme kupovali video...
 (13709) 26.05.2003 - 
Martinka stavitel ?
 (14051) 12.05.2003 - 
Očkování a dopravní přestupek
 (8994) 29.04.2003 - 
Proč Martinka pokašlává ?...

Více...





© LTX 2001 - 2024  Všechna práva vyhrazena
Kontaktujte nás na: webmaster(zavináč)emartinka(tečka)cz nebo dopisy(zavináč)emartinka(tečka)cz


[CNW:Counter] TOPlist